Ukrainoje sunaikintas retas ir naujoviškas rusų tankas – yra ir dar viena svarbi detalė

Ukrainos ginkluotosios pajėgos neutralizavo rusų tanką „T-90S“, aprūpintą išminavimo įrenginiu ir į narvą panašiu šarvu.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos neutralizavo rusų tanką „T-90S“, aprūpintą išminavimo įrenginiu ir į narvą panašiu šarvu.<br>Stopkadras.
Ukrainos ginkluotosios pajėgos neutralizavo rusų tanką „T-90S“, aprūpintą išminavimo įrenginiu ir į narvą panašiu šarvu.<br>Stopkadras.
Tankas „T-90S“.<br>Wikimedia commons.
Tankas „T-90S“.<br>Wikimedia commons.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 18, 2024, 8:47 AM, atnaujinta Apr 18, 2024, 8:50 AM

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 116-osios brigados dronų operatoriai sėkmingai neutralizavo priešo tanką „T-90S“ netoli Marinkos Donecko srityje.

Sprogus drono numestai granatai, tanko koviniame skyriuje įsiplieskė galinga ugnis, dėl kurios priešo karinė mašina buvo visiškai sunaikinta.

„T-90S“ yra patobulinta pagrindinio kovos tanko „T-90“ versija, pradėta naudoti 2017 m. Šis tankas turi nemažai konfigūracijos skirtumų, palyginti su bazine versija.

Kaip teigia Rusijos valstybinė ginklų eksporto agentūra „Rosoboronexport“, jis pasižymi geresne ugnies galia, mobilumu ir apsauga, pritaikyta eksporto rinkai.

Pažymėtina, kad tankas buvo modifikuotas remiantis ankstesnių metų karo Ukrainoje patirtimi. „T-90S“ turi į narvą panašų šarvą, apsaugantį nuo bepiločių lėktuvų, ir papildomus „Kontakt-1“ sprogstamuosius reaktyvinio šarvo (ERA) blokus.

„T-90S“ iš pradžių buvo skirtas eksportui, tačiau dėl kritinio kovinių mašinų trūkumo fronto daliniuose perorientuotas į vidaus naudojimą.

Parengta pagal „Defense Express“ ir „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.