Jaudinanti akimirka: pamatę vaiką su vėliava, kariai Ukrainos sraigtasparnyje surengė staigmeną

Grįžę iš misijos ukrainiečių pilotai spontaniškai nusileido viduryje lauko šalia berniuko, išdidžiai mojavusio Ukrainos vėliava.

 Grįžę iš misijos ukrainiečių pilotai spontaniškai nusileido viduryje lauko šalia berniuko, išdidžiai mojavusio Ukrainos vėliava.<br> Stopkadras
 Grįžę iš misijos ukrainiečių pilotai spontaniškai nusileido viduryje lauko šalia berniuko, išdidžiai mojavusio Ukrainos vėliava.<br> Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2024, 9:34 AM, atnaujinta Apr 5, 2024, 9:35 AM

Berniukas, kuris reguliariai sveikindavo juos su nacionaline vėliava, kai jie skrisdavo virš galvos, sulaukė staigmenos – nusileidę lakūnai įteikė jam saldainių, dovanų ir nuoširdžius sveikinimus. Kai pora atakos sraigtasparnių „Mi-24“ grįžinėjo iš misijos, vienas jų nusileido lauke, kad įgulos narys galėtų prieiti prie berniuko su dovanomis – o kitas suko ratus aplinkui nedideliame aukštyje.

Šis jaudinantis poelgis sukėlė susižavėjimo bangą socialinėje žiniasklaidoje, kur vartotojai gyrė oreivius už tai, kad jie praskaidrino patriotiškai nusiteikusio ir savo šalį labai mylinčio berniuko dieną.

Deja, Ukrainai ir toliau kyla nuolatinė grėsmė dėl neišprovokuotos Rusijos karinės agresijos, dėl kurios civiliai gyventojai, įskaitant vaikus, patiria nesiliaujančius apšaudymus ir išpuolius.

Balandžio 3 d. duomenimis, nuo Rusijos Federacijos ginkluotos agresijos nukentėjo daugiau kaip 1818 vaikų. Oficialiais duomenimis, 538 vaikai žuvo, o daugiau kaip 1280 patyrė įvairaus sunkumo sužalojimus, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.