Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Spėjama, kad ukrainiečiai panaudojo retas sovietines raketas

Viename ukrainiečių „Telegram“ kanale paskelbtame vaizdo įraše matyti, kad Ukrainos taktinė aviacija galimai vis dar naudoja retas sovietines raketas „oras-žemė“ „Kh-25“. Jas gabena taktinis bombonešis Su-24M.

 Viename ukrainiečių „Telegram“ kanale paskelbtame vaizdo įraše matyti, kad Ukrainos taktinė aviacija galimai vis dar naudoja retas sovietines raketas „oras-žemė“ „Kh-25“.<br> Atvirųjų šaltinių iliustr.
 Viename ukrainiečių „Telegram“ kanale paskelbtame vaizdo įraše matyti, kad Ukrainos taktinė aviacija galimai vis dar naudoja retas sovietines raketas „oras-žemė“ „Kh-25“.<br> Atvirųjų šaltinių iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2024, 9:38 AM

Šiame vaizdo įraše Ukrainos bombonešis „Su-24M“ kildamas paleidžia dvi „Kh-25“ raketas – matyt, taip siekdamas padidinti šių ginklų nuotolį, rašo „Defense Express“.

Tai tik antras žinomas atvejis, kai Ukrainos taktinė aviacija panaudojo „Kh-25“ raketas.

Įspėjimas: vaizdo įraše girdima necenzūrinė leksika.

Anksčiau Ukrainos lėktuvai „Su-24M“ su šio tipo sparnuotosiomis raketomis buvo pastebėti tik 2022 m. rugpjūtį. Taip pat verta paminėti, kad pirmą kartą Ukrainos aviatoriai pademonstravo „Kh-25“ raketų paleidimą iš „Su-24M“ bombonešių tik 2021 m. rudenį.

Taip pat daroma prielaida, kad Ukrainos karinės oro pajėgos gali naudoti dvi šių raketų modifikacijas: „Kh-25MR“ su radijo bangų valdymu arba „Kh-25ML“ su pusiau aktyviu lazeriniu valdymu.

Raketos variantai „Kh-25MR“ ir „Kh-25ML“ iš esmės pasižymi panašiomis savybėmis, tačiau skiriasi jų nukreipimo į taikinį būdas.

Mažiausias abiejų variantų paleidimo nuotolis yra 3 kilometrai, didžiausias – 10 kilometrų. Kovinė galvutė sveria 140 kilogramų. Skiriasi fiuzeliažo ilgis: „Kh-25MR“ yra 3,75 metro, o „Kh-25ML“ – 3,83 metro. Be to, teigiama, kad „Kh-25ML“ gali pramušti iki 1 metro storio betoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.