Dar viena sėkmė: ukrainiečiai tiksliu smūgiu sunaikino pavojingą rusų raketinę sistemą

Vaizdo įraše, pasidalintame socialiniame tinkle „X“, matyti, kaip Ukrainos ginkluotosios pajėgos sunaikino Rusijos oro gynybos sistemą „Tor“, praneša „Defence Blog“.

Vaizdo įraše, pasidalintame socialiniame tinkle „X“, matyti, kaip Ukrainos gnkluotosios pajėgos sunaikino Rusijos oro gynybos sistemą „Tor“, praneša „Defence Blog“.<br>Atvirųjų šaltinių nuotr. / stopkadras, lrytas.lt mont
Vaizdo įraše, pasidalintame socialiniame tinkle „X“, matyti, kaip Ukrainos gnkluotosios pajėgos sunaikino Rusijos oro gynybos sistemą „Tor“, praneša „Defence Blog“.<br>Atvirųjų šaltinių nuotr. / stopkadras, lrytas.lt mont
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2023, 8:05 PM

Bepiločio orlaivio „Shark“ sistemos operatoriai iš 128-osios atskirosios brigados nustatė Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemos buvimo vietą ir nukreipė į ją artilerijos ugnį.

Vaizdo įrašu pasidalinęs vartotojas pabrėžė tokių modernių priešlėktuvinės gynybos sistemų praradimo reikšmę Rusijos kariuomenei, apibūdindamas tai kaip didelę jos nesėkmę.

„Neutralizuoti priešlėktuvinės gynybos sistemą – tai ne tik aktyvus darbas. Tai dideliame fronto ruože vykdomos paieškos, kurios ilgam laikui apriboja dešimčių mūsų bepiločių orlaivių operacines galimybes“, – komentavo vartotojas.

Pažymėtina, kad invazijos pradžioje Rusija, kaip pranešama, turėjo apie 120 tokių oro gynybos sistemų. Analitikų vertinimu, ji neteko mažiausiai 36 „Tor“ raketų sistemų.

„Tor“ yra viena iš nedaugelio Rusijoje pagamintų trumpojo nuotolio oro gynybos sistemų sistemų, pasižyminčių dideliu efektyvumu kovojant su sparnuotosiomis raketomis ir tiksliai valdoma amunicija.

Dauguma sistemų „Tor“ yra sumontuotos ant „GM-355“ vikšrinės važiuoklės, leidžiančios neatsilikti nuo tankų ir kitų šarvuotų transporto priemonių bet kokioje vietovėje.

Parengta pagal „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.