Neraminančios naujienos: rusai Ukrainoje vis aktyviau naudoja šias bombas

Ukrainos kariuomenės pareigūnai pranešė, kad Rusijos pajėgos pietų Ukrainoje vis dažniau naudoja sparnuotąsias bombas.

 Ukrainos kariuomenės pareigūnai pranešė, kad Rusijos pajėgos pietų Ukrainoje vis dažniau naudoja sparnuotąsias bombas.<br> „Tisk“ nuotr.
 Ukrainos kariuomenės pareigūnai pranešė, kad Rusijos pajėgos pietų Ukrainoje vis dažniau naudoja sparnuotąsias bombas.<br> „Tisk“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2023, 8:28 AM

Remiantis operacinės vadovybės „Pietūs“ pareiškimu, per parą Rusijos kariuomenė surengė devynis oro smūgius, kurių metu panaudojo daugiau kaip 50 valdomų aviacinių bombų, nukreiptų į apgyvendintas vietoves Chersono srityje, esančioje pietinėje Ukrainos dalyje.

Šių smūgių metu panaudotos aviacinės bombos, kuriose įrengtas vieningą sklandymo ir korekcijos modulį (rus. унифицированный модуль планирования и коррекции, UMPK). UMPK yra modulinis priedas, skirtas naudoti su nevaldomomis aviacinėmis bombomis, pavyzdžiui, „FAB-250“ ir „FAB-500“.

Šis modulis veiksmingai paverčia įprastas laisvai krintančias bombas į tiksliai valdomus šaudmenis, gerokai padidindamas jų skrydžio nuotolį iki kelių kilometrų. Paleistas iš orlaivio, modulis išskleidžia sparnus ir nukreipia bombą į iš anksto nurodytas koordinates, naudodamas integruotą inercinę sistemą su GPS korekcija.

Tai, kad Rusijos pajėgos vis dažniau naudoja šią modernią amuniciją per atakas Pietų Ukrainoje, kelia nerimą, rašo „Defence Blog“. Tokios tiksliai valdomos bombos ne tik didina pavojų civiliams gyventojams, bet ir parodo, kaip keičiasi karo veiksmų taktika bei technologijos.

Ukrainos kariuomenės teiginiai pabrėžia, kad būtina skubiai atkreipti tarptautinį dėmesį ir dėti pastangas teikti pagalbą ginklais, siekiant deeskaluoti padėtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.