Ukrainiečiai jau pradėjo praktinius mokymus skraidyti lėktuvais „F-16“

Ukrainiečių pilotai pradėjo praktinius mokymus skraidyti lėktuvais F-16. Mokymai vyksta Jungtinėse Valstijose.

 Ukrainiečiai jau pradėjo praktinius mokymus skraidyti lėktuvais „F-16“ (asociayvinė nuotr.)<br> 123rf nuotr.
 Ukrainiečiai jau pradėjo praktinius mokymus skraidyti lėktuvais „F-16“ (asociayvinė nuotr.)<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2023, 1:09 PM

Tai, remdamasis JAV karinių oro pajėgų atstovo spaudai komentaru, pranešė JAV žurnalas „The US Air & Space Forces Magazine“.

„Mokymo programa bus suderinta su kiekvieno piloto pagrindinėmis žiniomis ir įgūdžiais, ir turėtų trukti kelis mėnesius“, – teigė JAV karinių oro pajėgų atstovas spaudai. Pasak jo, praktiniai mokymai prasidėjo šią savaitę, juose dalyvauja „nedidelis skaičius“ Ukrainos pilotų.

Pilotai rengiami Morriso Oro pajėgų nacionalinės gvardijos bazėje, esančioje Tuksono tarptautiniame oro uoste, jų rengimu užsiima 162-asis JAV karinių oro pajėgų sparnas.

Tai vienintelis JAV karinių oro pajėgų padalinys, kuriam pavesta mokyti užsienio šalių „F-16“ pilotus, jis jau yra pamokęs pilotus iš daugiau nei dvidešimties šalių.

Įprastas „F-16“ mokymo kursas trunka apie šešis mėnesius.

Tačiau JAV pareigūnai nurodė, kad Ukrainos pilotai greičiausiai nesilaikys standartinio modelio, nes kursas bus pritaikytas atsižvelgiant į Ukrainos poreikį apsaugoti savo dangų nuo Rusijos orlaivių, dronų ir raketų.

Europos šalys taip pat moko Ukrainos pilotus, kaip valdyti „F-16“ lėktuvus. Anksčiau buvo pranešta, kad Ukrainos pilotai baigė kalbos mokymo kursus.

Nedidelė dalis pilotų, kurie praėjusį mėnesį atvyko į Jungtines Valstijas dalyvauti anglų kalbos kursuose Lacklando oro pajėgų bazėje Teksase, išlaikė pirmąjį anglų kalbos egzaminą.

Parengta pagal „Militarnyj“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.