KAM: daugėja organizacijų, žinančių, kaip elgtis įvykus kibernetiniam incidentui

Praėjusią savaitę vykusios kibernetinio saugumo pratybos „Kibernetinis skydas OpEx“ parodė, kad daugėja organizacijų, kurios įvykus kibernetiniam incidentui žinotų, ką reikia daryti.

Praėjusią savaitę vykusios kibernetinio saugumo pratybos „Kibernetinis skydas OpEx“ parodė, kad daugėja organizacijų, kurios įvykus kibernetiniam incidentui žinotų, ką reikia daryti.<br>123rf iliustr.
Praėjusią savaitę vykusios kibernetinio saugumo pratybos „Kibernetinis skydas OpEx“ parodė, kad daugėja organizacijų, kurios įvykus kibernetiniam incidentui žinotų, ką reikia daryti.<br>123rf iliustr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 24, 2023, 9:16 AM

„Matome stiprėjančią organizacijų kibernetinio saugumo brandą, nes beveik trečdaliu išaugo skaičius organizacijų, kurios pratybų metu ne tik tinkamai reagavo į kibernetinį incidentą, bet ir pateikė informaciją apie incidentą NKSC. Pernai tokių pratybų dalyvių buvo 54, o šiemet – net 76“, – KAM pranešime spaudai cituojamas pratybas organizavusio Nacionalinio kibernetinio saugumo centro (NKSC) direktorius Liudas Ališauskas.

Jo teigimu, šis augimas rodo, kad ypatingos svarbos ir valstybės informacinius išteklius valdančios organizacijos, kurios tiesiogiai atsako už kibernetinių incidentų valdymą savo organizacijose, ne tik turi vidinius reagavimo į kibernetinius incidentus valdymo planus, bet ir moka informaciją pateikti kitoms atsakingoms institucijoms.

Anot pranešimo, pratyboms iš anksto buvo parengtas bazinis scenarijus ir įskiepiai, kurie sudarė sąlygas organizacijoms, atsižvelgiant į jų poreikius ir ambicijas, įsitraukti į simuliuojamą kibernetinį incidentą.

„(...) Pratybų rezultatai parodo, kad kryptingai žygiuojame link atsparesnės ir saugesnės Lietuvos kibernetinės erdvės. Raginame organizacijas ir toliau aktyviai dalyvauti pratybose bei taip tikrinti ir šlifuoti kibernetinio saugumo užtikrinimo procedūras“, – sakė krašto apsaugos viceministrė Greta Monika Tučkutė.

Vykusių pratybų „Kibernetinis skydas OpEx“ metu buvo tikrinami ir organizacijų gebėjimai tinkamai informuoti visuomenę apie patirtą kibernetinį incidentą. Šiais metais šia galimybe pasinaudojo apie 50 organizacijų – tai beveik dvigubai daugiau, nei ankstesniais metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.