Ukrainos ginkluotosios pajėgos pademonstravo meistriškumą: sunaikino itin retą rusų raketų sistemą

Ukrainos ginkluotosios pajėgos pademonstravo itin efektyvų ir koordinuotą darbą, sunaikindamos Rusijos priešlėktuvinę raketų sistemą „S-300B“, praneša „Defense Express“.

Smūgis raketų sistemai „S-300B“ buvo suduotas iš raketų komplekso HIMARS su didelio tikslumo raketomis GMLRS<br>Ellison Schuman, ekrano nuotr., Lrytas.lt mont.
Smūgis raketų sistemai „S-300B“ buvo suduotas iš raketų komplekso HIMARS su didelio tikslumo raketomis GMLRS<br>Ellison Schuman, ekrano nuotr., Lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-16 20:14

Ukrainos kariuomenė surengė operaciją, kurios metu buvo sunaikinti retos Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemos komponentai – internete pasirodė filmuota medžiaga, kurioje užfiksuoti smūgiai į Rusijos kariuomenės priešlėktuvinio raketinio komplekso „S-300B“ pozicijas.

Atakos vaizdo įrašą paskelbė „Telegram“ kanalas „Southern Defense Forces of Ukraine“. Anot „Defense Express“, vaizdo įrašą sąlygiškai galima suskirstyti į dvi dalis – priešo pozicijų stebėjimą ir smūgius į taikiniu.

„Defense Express“ teigimu, kalbant apie pirmąją dalį verta atkreipti dėmesį į itin efektyvų žvalgų darbą, kurie, pasitelkę bepiločius orlaivius, „medžiojo“ oro gynybos sistemas „S-300B“, buvusias kaimo vietovėje netoli Chersono srities – maždaug už 70 km nuo fronto linijos.

Be to, galima daryti išvadą, kad Rusijos priešlėktuvinės gynybos sistemos pozicijos buvo stebimos gana ilgai, nes mašinos bent du kartus keitė savo pozicijas, rašo „Defense Express“.

Kalbant apie antrąją dalį, verta paminėti, kad smūgis buvo suduotas iš raketų komplekso HIMARS su didelio tikslumo raketomis GMLRS, kurios gali pataikyti į 84 km atstumu esančius taikinius.

Dėl ukrainiečių atakos buvo apgadintos dvi radiolokacinės stotys, pažeista degalų talpykla, negrįžtamai sunaikinta vienas paleidimo įrenginys – tokie nuostoliai matyti vaizdo įraše, tačiau jų galėjo būti ir daugiau, rašo „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.