Vladimirą Putiną saugojo reta priešlėktuvinės gynybos sistema

Remiantis neseniai paskelbtomis palydovinėmis nuotraukomis, siekdami užtikrinti Rusijos diktatoriaus Vladimiro Putino saugumą tuo metu, kai jis dalyvavo Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume „SPIEF-2023“, rusai netoli miesto buvo dislokavę retą priešlėktuvinės gynybos sistemą „S-350“.

 Rusijos ginkluotosios pajėgos „S-350“ į tarnybą priėmė tik 2020 m., o 2022 m. pabaigoje Rusijos kariuomenė turėjo tik šešis šios oro gynybos sistemos paleidimo įrenginius (divizijai reikia 12).<br> Wikimedia commons
 Rusijos ginkluotosios pajėgos „S-350“ į tarnybą priėmė tik 2020 m., o 2022 m. pabaigoje Rusijos kariuomenė turėjo tik šešis šios oro gynybos sistemos paleidimo įrenginius (divizijai reikia 12).<br> Wikimedia commons
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-06-19 20:27

Atvirųjų šaltinių žvalgybos analitikas „ben-reuter“ paskelbė vaizdus, kurių tyrimas leidžia daryti išvadą, kad Rusijos kariuomenė savo retos vidutinio nuotolio SAM sistemos „S-350“ bateriją dislokavo Gatčinos mieste (Leningrado sritis). Kodėl būtent ten rusų kariškiai pastatė šias sistemas, nesunku atspėti iš „geografinio“ konteksto – Gatčinos miestas yra netoli Sankt Peterburgo, kur vyko „SPIEF-2023“. Būtent ten V. Putinas pasakė savo liūdnai pagarsėjusią kalbą.

Atsižvelgiant į tai, galima daryti prielaidą, kad būtent valstybės vadovui apsaugoti rusai panaudojo šią retą SAM sistemas, kuri galėjo būti atitraukta iš fronto zonos.

Anksčiau „S-350“ buvo pastebėtas 2022 m. rugpjūtį. Tada rusai atskleidė, kad šias SAM sistemas naudoja Centrinio fronto Taganrogo oro uosto, kuriame tuo metu bazavosi atakos lėktuvai „Su-25SM“, apsaugoti. Ir tai galima laikyti vieninteliu žinomu atveju, kai rusai naudojo „S-350“ objektams saugoti – bent jau fronto zonoje.

Rusijos ginkluotosios pajėgos „S-350“ į tarnybą priėmė tik 2020 m., o 2022 m. pabaigoje Rusijos kariuomenė turėjo tik šešis šios oro gynybos sistemos paleidimo įrenginius (divizijai reikia 12).

Vienoje šio tipo SAM paleidimo įrenginyje yra 12 priešlėktuvinių raketų. Atrodo, kad „S-350“ charakteristikos leidžia vienu metu apšaudyti iki 8 taikinių, naikinti aerodinaminius taikinius iki 60 km atstumu ir balistinius taikinius – iki 30 km atstumu.

Anksčiau rusų propagandistai (remdamiesi „savais šaltiniais“) yra skelbę, kad mūšio lauke Ukrainoje okupantai „pirmą kartą kovinėmis sąlygomis panaudojo rusišką mobiliąją priešlėktuvinę raketų sistemą „S-350 Vitiaz“ automatiniu režimu.

Parengta pagal „Defense Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.