Ukrainoje rastas rusams priklausęs kietasis diskas su 100 GB informacijos, kai kurie failai pažymėti žyma „slaptai“

Černigovo srityje Ukrainos pasieniečiai aptiko diską su Rusijos Federacijos karinio dalinio, dalyvavusio kare prieš Ukrainą, dokumentais.

 Ukrainos valstybės sienos tarnyba pasidalino keliais vaizdo įrašais, rastais minėtame kietajame diske.<br> Lrytas.lt mont.
 Ukrainos valstybės sienos tarnyba pasidalino keliais vaizdo įrašais, rastais minėtame kietajame diske.<br> Lrytas.lt mont.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2022, 9:31 AM

Laikmenoje yra daugiau nei šimtas gigabaitų duomenų apie Rusijos Federacijos priešlėktuvinės artilerijos dalinį iš Maskvos apskrities: štabo ir pareigybių sąrašas su Rusijos karių biografijomis, ginklų ir karinės technikos techninė dokumentacija.

Diske taip pat buvo dokumentai apie dalyvavimą pratybose, kovinę parengtį, žemėlapiai ir kita oficiali dokumentacija. Kai kurie iš jų buvo pažymėti „Slaptai“. Dabar Ukrainos teisėsaugininkai turi ir įsibrovėlių nuotraukų, charakteristikas, pasų ir kitų dokumentų kopijas.

Ukrainiečiai skelbia, kad ši informacija padės identifikuoti kariškius, dalyvaujančius ginkluotoje invazijoje į Ukrainą, juos žadama patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Ukrainos valstybės sienos tarnyba pasidalino keliais vaizdo įrašais, rastais minėtame kietajame diske:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.