Didžioji Britanija praneša, kad rusų kariai nepaprastai išsekę ir aprūpinti pasenusia ginkluote

Trečiadienį Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pareiškė, kad Vladimiro Putino kariai Ukrainos rytiniame Donbaso regione yra „nepaprastai išsekę“.

 Trečiadienį Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pareiškė, kad Vladimiro Putino kariai Ukrainos rytiniame Donbaso regione yra „nepaprastai išsekę“. <br>123rf nuotr.
 Trečiadienį Didžiosios Britanijos gynybos ministerija pareiškė, kad Vladimiro Putino kariai Ukrainos rytiniame Donbaso regione yra „nepaprastai išsekę“. <br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-06-22 12:10, atnaujinta 2022-06-23 09:49

Naujausioje atnaujintoje Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos žvalgybos informacijoje teigiama, kad nuo kovo 25 d. Rusija neskelbia, kiek karių Ukrainoje neteko.

„Tačiau vadinamoji Donecko liaudies respublika (DLR) skelbia duomenis apie DLR pajėgų aukas. Birželio 16 d. duomenimis, DLR pripažino, kad nuo 2022 m. pradžios žuvo 2128 kariai, o 8897 buvo sužeisti, – teigė gynybos ministerija. – Labai tikėtina, kad DLR pajėgos aprūpintos pasenusia ginkluote ir įranga“.

Ukrainos rytiniame Donbaso regione, kur Rusija siekia užimti svarbų Severodonecko miestą, ir toliau vyksta smarkūs apšaudymai.

Labai tikėtina, kad Rusija ruošiasi Donbase dislokuoti daug rezervinių dalinių, teigė Jungtinė Karalystė.

Luhansko – vienos iš dviejų Donbaso teritorijų – srities gubernatorius Sehijus Haidajus teigė, kad „šiandien dega viskas, kas gali degti“.

Anot gubernatoriaus, Severodoneckas, kuriame intensyviai kovojama, virsta „griuvėsiais“.

Parengta pagal „The Independent“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.