„Facebook“ atsakė į kaltinimus vartotojų duomenų pardavimu

„Facebook“ trečiadienį pranešė nesuteikusi įmonėms prieigos prie vartotojų duomenų be jų leidimo po to, kai antradienį laikraštis „New York Times“ paskelbė, esą socialinis tinklas leido kai kuriems technologijų milžinams laisvai prieiti prie vartotojų duomenų, informuoja „Reuters“.

„Facebook“ atsakė į kaltinimus vartotojų duomenų pardavimu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Facebook“ atsakė į kaltinimus vartotojų duomenų pardavimu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2018, 6:42 PM

Taip įmonė atsako į kaltinimus, esą ji leido kitoms milžinėms skaityti asmenines vartotojų žinutes.

Laikraštis paskelbė, kad „Facebook“ leido „Microsoft Bing“ paieškos varikliui matyti beveik visų „Facebook“ vartotojų draugų vardus be vartotojų leidimo, cituodamas „Facebook“ duomenų dalijimosi sandorius, pasirašytus su daugiau nei 150 įmonių.

„Nė vienas iš šių sandorių neleido įmonėms prieiti prie vartotojų informacijos be jų leidimo. Taip pat sandoriai nepažeidė mūsų 2012 metų susitarimo su FTC (Federaline prekybos komisija)“, – sakė „Facebook“ vykdomasis direktorius Konstantinas Papamiltiadis.

„Facebook“ 2012 m. susitarimu užbaigė ginčą su Jungtinių Valstijų FTC dėl kaltinimų, esą įmonė klaidino vartotojus ir vertė juos pasidalinti didesniu kiekiu privačios informacijos, nei jie norėjo.

„New York Times“ pranešimas taip pat parodė, kad „Facebook“ suteikė galimybę „Netflix“ ir „Spotify“ skaityti vartotojų asmenines žinutes ir leido „Amazon“ gauti vartotojų kontaktinę informaciją per jų draugus.

„Niekada nepasiekėme žmonių privačių žinučių „Facebooke“, taip pat – niekada neprašėme galimybės tai daryti“, – sakė „Netflix“ atstovai.

„Netflix“ 2014 m. paleido funkciją, leidžiančią vartotojams rekomenduoti TV serialus ir filmus jų „Facebook“ draugams. Atstovų teigimu, funkcija 2015 m. buvo atšaukta dėl nepopuliarumo.

„Facebook“ tikino, kad prieiga prie tinklo, suteikta didelėms technologijų įmonėms, yra skirta padėti vartotojams pasiekti „Facebook“, naudojantis įrenginiais, pagamintais „Apple“, „Amazon“, „Blackberry“ ir „Yahoo“. Ši „Facebook“ funkcija taip pat gali padėti vartotojams matyti jų draugų rekomendacijas kitose populiariose programėlėse ir svetainėse, kaip „Netflix“ ar „Spotify“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.