Moteris partnerio neištikimybę gali atleisti du kartus

Didžiosios Britanijos sociologai atliko apklausą, kurioje dalyvavo 2 tūkst. vyrų ir moterų. Jie siekė išsiaiškinti jų požiūrį į santuokines neištikimybes. Paaiškėjo, kad daugiau nei pusė moterų, 53 proc. respondenčių, pasirengusių atleisti savo partneriams, kurie buvo joms neištikimi vieną ar net du kartus, rašo „The Telegraph“.

Moteris partnerio neištikimybę gali atleisti du kartus, tačiau o trečios išdavystės dažniausiai įvyksta skyrybos.<br>123rf
Moteris partnerio neištikimybę gali atleisti du kartus, tačiau o trečios išdavystės dažniausiai įvyksta skyrybos.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-09-15 22:45, atnaujinta 2018-03-16 18:17

Tačiau trečias kartas – jau yra per daug ir po to dažniausiai santykiai nutrūksta. O štai tarp vyrų nuosavybės instinktas pasireiškia ryškiau: dauguma iš apklausos dalyvių apskritai nepasiruošusių atleisti neištikimybės savo antrosioms pusėms. Tik 13 proc. vyrų liktų su moterimi, kuri buvo bent vieną kartą neištikima. O 89 proc. dalyvavusių apklausoje vyrų ir moterų galvoja, kad partnerio neištikimybė – viena iš rimčiausių problemų, kurią sunkiausiai įveikti santykiuose.

Tačiau yra ir kitų sunkumų. Tarp jų - partneriams trūksta asmeninės laisvės ir romantikos, daugiau laiko praleidžia su savo draugais ir darbe, nuolat slegia buitiniai rūpesčiai ir net humoro jausmo nebuvimas. O 38 proc. apklausos dalyvių prisipažino, kad buvo neištikimi savo antrosioms pusėms. O jei po neištikimybės santykius ir išsaugodavo, tai dauguma partnerių nuspręsdavo sąžiningai ir atvirai kalbėti apie savo jausmus ir norus. Tačiau antrąją neištikimybę išgyveno tik 5 proc. porų iš tų, kurie susitaikė su pirmąja neištikimybe.

Anot tyrimo vadovo Davido Fermoro, vyrai nepasirengę atleisti partnerės neištikimybę. Tuo tarpu moterys pasiruošusios kentėti ir duoti šansą partneriui, jei judviejų jausmai stiprūs. Ir tik tuo atveju, jei partneris vėl ir vėl nueina į „kairę“, moterys linkusios nutraukti santykius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.