Kaip sulieknėti, kai perkopėte į ketvirtą dešimtį?

Ką daryti?

Numesti bereikalingus kilogramus sudėtinga, bet galima. Svarbiausia – deramai „sutvarkyti“ medžiagų apykaitą ir laikytis paprastų taisyklių.<br>123rf
Numesti bereikalingus kilogramus sudėtinga, bet galima. Svarbiausia – deramai „sutvarkyti“ medžiagų apykaitą ir laikytis paprastų taisyklių.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2012, 4:09 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:42 PM

Ką daryti?

Žemiau pateikiami patarimai padės „sutvarkyti“ medžiagų apykaitą

1. Gerkite žaliąją arbatą. Per dieną – iki trijų puodelių. Žaliosios arbatos sudėtyje esanti medžiaga pagreitina medžiagų apykaitą ir riebalai sudegs greičiau. Bet jei turite problemų dėl širdies, kankina skrandžio opa, žemas kraujospūdis ar podagra, – pasitarkite su gydytoju.

2. Neatsisakykite pieno produktų. Pusryčiams suvalgykite 100 gramų varškės ir 2 gabalėlius sūrio. Šie maisto produktai turtingi kalciu, kuris būtinas siekiant suliesėti.

3. Lepinkite save citrusiniais vaisiais. Tarp pietų ir vakarienės suvalgykite po greipfrutą, mandariną, apelsiną arba išgerkite stiklinę šviežiai spaustų sulčių. Citrusinių vaisių sudėtyje esama fermentų, kurie skaldo riebalus.

4. Vartokite cinamoną. Žiupsneliu cinamono pagardinkite košę, arbatą ar jogurtus. Prieskonis sumažina cukraus kiekį kraujyje, neleidžia kauptis riebalams.

5. Išgerkite 2-2,5 ltr. negazuoto vandens. Skystis pagreitina medžiagų apykaitą, – liesėsite greičiau. Jei turite nesveiką širdį, aukštą kraujospūdį, sergate cukriniu diabete ir kenčiate dėl sutrikusios inkstų funkcijos, – dėl skysčių vartojimo pasitarkite su gydytoju.

6. Patiekalus gardinkite pipirais. Pakanka žiupsnelio juodųjų pipirų. Šis prieskonis suaktyvina medžiagų apykaitą ir „tirpdo“ nereikalingas kalorijas.

7. Į savo valgiaraštį įtraukite obuolius. Per dieną suvalgykite 2-3 obuolius. Jie pagreitina medžiagų apykaitą.

Kontroliuokite virškinimą

Valgykite burokėlius. Minumumas: kartą per savaitę 200 gramai. Burokėliai kiek liuosina vidurius ir atstato deramą virškinimą.

Atsisakykite duonos ir gardėsių. Šie maisto produktai sukelia vidurių užkietėjimą. Pirkite duoną su sėlenomis. Jos lengviau įsisavinamos ir pagerina virškinimą. Suvalgykite po gabalėlį vienu kartu.

Valgykite daug vaisių. Kasdien – apie 500 gramų. Jie turtingi ląsteliena, kuri pagerina žarnyno darbą.

Bendros taisyklės

Nepamirškite žinomų gudrybių:

1. Valgykite dažnai, bet po nedaug. Užkandžiaukite kas 3-4 valandos.

2. Nesimėgaukite sūriais valgiais. Druska sulaiko skystį ir kilogramai „tirpsta“ sunkiai.

3. Atsisakykite vėlyvos vakarienės. Valgykite lengvus patiekalus likus 4 valandoms iki miego. Maistas suspės susivirškinti.

4. Daugiau fizinio aktyvumo! Darykite namuose paprastus pratimus, pavysdžiui, pritūpimai, mostai kojomis, pasilenkimai. Raumenys išlaiko tonusą, o oda nebus sudribusi.

Svarbu!

Per mėnesį neatsikratėte ir kilogramo? Kreipkitės į endokrinologą. Atliekami kilogramai gali būti dėl hormoninių pokyčių. Tuomet, norint suliesėti, pirmiausia būtina pasigydyti.

Liekninanti sriuba

Šią sriubą valgykite visą savaitę bet kuriuo metu ir kiek širdis geidžia. Numesite iki 4 kilogramų.

Pusė galvos žiedinio ir baltagūžio kopūsto, 1 svogūnas, 1 aitrioji paprika, 4 pomidorai, 2 morkos, pusė citrinos, 6 salierų stiebeliai, 2 česnako galvutės, druskos, pipirų.

Supjaustykite daržoves, susmulkinkite česnaką. Užvirinkite 3 litrus vandens. Sudėkite daržoves. Paskaninkite druska ir pipirais. Virkite 25 minutes. Išspauskite citrinos sultis. Palaukite, kol sriuba užvirs.

Naudingi patarimai

Atminkite, kad svarbu ne vien suliesėti, o išsaugoti sveikatą. Pirmiausia išsiaiaškinkite, ar jums reikia liesėti. Dėl to pirmiausia apskaičiuokite savo kūno masės indeksą.

Svorio atsikratykite pamažu. Jei nusprendėte suliesėti, atminkite, kad per mėnesį galima numesti nedaugiau 2 kilogramų – be žalos sveikatai.

Pasiekėte norimą svorį? Ir toliau būkite fiziškai aktyvūs ir prisilaikykite dietos! Tai turi tapti įpročiu. Priešingu atveju kilogramai sugrįš.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.