Kinų kosmetinės medicinos receptuose arbata - pagrindinis ingredientas

2012 m. birželio 7 d. 13:17
lrytas.lt
Visi žino, kad arbata – gardus ir naudingas gėrimas. Vienas iš svarbiausių elementų, esančių arbatoje ir darančių ypatingą poveikį žmogaus organizmui, tai – polifenolis, rašoma portale bddz.net. Dar senovės Kinijoje arbata buvo naudojama kaip gydomasis augalas, galintis pašalinti daugybę negalavimų. Be to, arbata buvo naudojama ir kaip kosmetikos priemonė.
Daugiau nuotraukų (1)
Senovės kinų gydytojai atkreipė dėmesį, kad arbatos nuoviras nepaprastai gerina odą. Taip pat pastebėta, kad be bendro arbatos teigiamo poveikio odai, ji ne tik padeda greičiau užsitraukti žaizdoms, bet ir reanimuoja bei atjaunina odos ląsteles. Tiesa, ilgą laiką receptai buvo laikomi paslaptyje, kadangi naudojosi tik kilmingi aukštuomenės žmonės, artimi kinų imperatoriaus aplinkai.
Dabar arbatos savybes stengiasi išnaudoti ir įvairios kosmetikos firmos. Ne šiaip sau ant žinomų pasaulyje kosmetikos kompanijų prekių etikečių galima perskaityti: „Pagaminta žaliosios arbatos ingredientų pagrindu“ arba „Pagaminta panaudojus žaliosios arbatos ekstraktą“. O žaliosios arbatos ekstraktas įeina į daugelį kūno losjonų, veido kremų, veido tonikų ir kaukių sudėtį. Tačiau Kinijos kosmetikos pramonėje dažniau naudojama ne įprasta žalioji arbata, o gerokai stambesni kitų rūšių žaliosios arbatos lapai.
Jūsų dėmesiui keli paprasti kinų medicinos receptai, kaip naudoti arbatą kosmetikoje.
1. Nusiprausite veidą arbata - atgaivinsite odą
Vienoje iš senovės kinų receptų parašyta: „Nusiprauskite veidą arbatos nuoviru prieš einant miegoti ir atsikėlę ryte. Po to apšlakstykite veidą šaltu vandeniu. Tada oda bus lygi ir neleis ilgai senti“.
2. Arbata – gražios akys
Norint pašalinti akių nuovargį ir patamsėjusius ratilus po akimis rekomenduojamos šios procedūros: užvirinkite žaliąją arbatą ir leiskite jai nusistovėti. Po to perdėkite arbatos lapus į marlės tvarstį ir uždėję jį ant akių palaikykite 10-15 minučių. Po to nusiprauskite veidą šaltu vandeniu.
Kitam receptui naudojami stambūs arbatos lapai. T.y. reikia juos įdėti į 0,5 l vandenį ir užvirinti. Kai lapai išsiskleis, pasidarykite iš jų kaukę ir uždėjus ant veido palaikykite 10-15 minučių. Po to nusiprauskite veidą šaltu vandeniu. Nuolat darant šią procedūrą, galima atsikratyti ratilų ir maišelių po akimis bei pašalinti per dieną susikaupusį akių nuovargį.
3. Arbata ir sveiki plaukai
Išskalavus plaukus žaliosios arbatos nuoviru, sustiprėja plaukų šaknys, jie mažiau iškrenta ir suteikia ypatingo blizgesio.
4. Arbatos vonios
Norint, kad ne tik pagerėtų kojų kraujotaka, bet ir odos išvaizda rekomenduojama palaikyti pėdas arbatos nuoviruose 20-30 minučių. O norint, kad pagerėtų bendra savijauta ir atgaivintų kūno odą, rekomenduojama pasidaryti arbatos vonias.
Arbatą voniai reikėtų paruošti taip: pasidarykite iš 20-30 gramų arbatos nuovirą 0,5 litro vandens. Tegul arbata nusistovi, o paskui perkošus išliekite ją į vonią. Po tokios vonios pajusite, kad kūnas tarsi per akimirką atjaunėjo: oda tampa švelni, aksominė, išnyksta paraudimai ir, žinoma, atitolina jos senėjimą. Kinai tikina, kad arbatos vonios apskritai padeda kūnui atsipalaiduoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.