Dukros skausmas: girtuoklė mama baigia emociškai išsunkti

„Sveiki. Aš kenčiu nuo savo motinos, ji yra girtuoklė, mane šantažuoja, terorizuoja, veja. Aš gyvenu jos namuose. Girta puola. Pavargau, jaučiu kaip ji mane sunkia. Ką man daryti?“ – klausia portalo lrytas.lt skaitytoja.

Aš kenčiu nuo savo motinos, ji yra girtuoklė, mane šantažuoja, terorizuoja, veja.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Aš kenčiu nuo savo motinos, ji yra girtuoklė, mane šantažuoja, terorizuoja, veja.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2016, 11:18 AM, atnaujinta May 14, 2017, 9:08 PM

Atsako žurnalistė Daiva Žeimytė:

„Laba diena. Esu labai labai dėkinga, kad parašėte. Turėti alkoholiką artimoje aplinkoje nėra lengva. Kartu gyvenantiems žmonėms dar netgi sunkiau, nei tam geriančiam žmogui. Ir pikta dėl to kas vyksta, ir gaila, norisi padėti.

Noriu jūsų paklausti – ar jūs tikrai neturite galimybės pakeisti gyvenamosios vietos? Gal galite išsinuomoti? Ar pakalbėti su draugais, gal jie gali kažkuo jums padėti? Dažniausiai, kai turime sunkumų, labai baisu kreiptis pagalbos į kitus žmones. Atrodo, nesupras, nepadės, mes kitiems nerūpime.

Bet iš tikrųjų rūpime ir netgi labai. Kartais užtenka atviro pokalbio su draugu ar drauge ir problema pati išsisprendžia. Net neabejoju, kad turite draugų. Pamėginkite su jais pasikalbėti apie savo problemas.

Iš to ką jūs rašote suprantu, kad jūsų mama turi rimtų problemų dėl alkoholio, bet su jomis susidoroti gali tik ji pati. Tikrai neprivalote kęsti šantažo ir terorizmo. Pradėkite kovoti už savo ramybę.

Imkitės veiksmų ir kuo skubiau. Jeigu reikia išsikraustyti iš mamos namų, tai tai ir darykite. Tik nebelaukite, kol visiškai pavargsite nuo visko. Juk jūs turite savo gyvenimą ir net neabejoju, norite jį gyventi ramiai ir saugiai.

Su nuoširdžiausiais linkėjimais ir padrąsinimais, Daiva Žeimytė“.

***

Baisūs dalykai neretai vyksta pačioje artimiausioje aplinkoje. Apie tai linkę nutylėti ne tik liudininkai, bet ir pačios aukos. Patiriate fizinį ar psichologinį smurtą? Esate tokio smurto liudininkai? Netylėkite. Klauskite, prašykite pagalbos, dalinkitės savo patirtimi.

Savo klausimą įrašykite į skydelį, kurį rasite po šiuo straipsniu – atsakymą jūsų nurodytu el. paštu pateiks projekte „Nebijok kalbėti“ dalyvaujantys specialistai arba projekto ambasadorė, žurnalistė Daiva Žeimytė. Anonimiškumą garantuojame.

Specializuotų pagalbos centrų patyrusiems smurtą artimoje erdvėje įvairiuose Lietuvos miestuose kontaktai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.