JT: per potvynius Afganistane žuvusių žmonių skaičius viršijo 300

Per smarkius potvynius Afganistane žuvusių žmonių skaičius, JT duomenimis, vien tik šiaurės rytinėje Baglano provincijoje viršijo 300. JT Pasaulio maisto programa šeštadienį pranešė, kad smarkios liūtys čia pražudė 311 žmonių. Beveik 5 000 namų buvo sugriauta arba apgadinta. Gynybos ministerija didelėse teritorijose Šiaurės Vakarų Afganistane paskelbė nepaprastąją padėtį.

 JT: per potvynius Afganistane žuvusių žmonių skaičius viršijo 300.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 JT: per potvynius Afganistane žuvusių žmonių skaičius viršijo 300.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2024, 6:49 PM

Prieš tai institucijos, be to, pranešė apie 20 potvynio aukų Tacharo provincijoje.

Gynybos ministerija, jos pačios duomenimis, į stichijos apimtas teritorijas nusiuntė gelbėtojus. Kariams nurodyta „šios nelaimės aukoms suteikti visokeriopą pagalbą panaudojant visus turimus resursus“. „Paskelbusi nepaprastąją padėtį paveiktose teritorijose, Gynybos ministerija pradėjo dalyti maisto produktus, medikamentus ir pirmąją pagalbą“, – teigiama pranešime.

Šeštadienį pagerėjus orams, pradėta žmonių evakuacija, pareiškė karinės oro pajėgos. Šimtai sužeistųjų nugabenti į ligonines.

Tarnybos Baglano provincijoje penktadienį teigė, kad tarp žuvusiųjų pirmiausiai yra moterys ir vaikai. Daug kur potvyniai užklupo žmones nepasiruošusius.

Penktadienio liūtys, oficialiais duomenimis, didelės žalos padarė ir kitose provincijose, įskaitant Tacharą ir Badachšaną rytuose bei Gorą ir Heratą vakaruose.

Afganistaną ypač smarkiai veikia klimato kaita. Dėl sausos žiemos žemė sunkiau sugeria kritulius. Potvyniai yra „aiškus priminimas“, kaip smarkiai Afganistanas yra veikiamas klimato kaitos“, – tinkle X rašė JT specialusis pranešėjas žmogaus teisių klausimais Richardas Bennettas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.