Alžyre siaučiantys miškų gaisrai pareikalavo mažiausiai 7 žmonių gyvybių

Alžyre siaučiant miškų gaisrams, kurstomiems sausų ir karštų orų, žuvo mažiausiai septyni žmonės, antradienį pranešė vidaus reikalų ministras.

Gaisrai Alžyre pareikalavo jau 7 gyvybių.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Gaisrai Alžyre pareikalavo jau 7 gyvybių.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2021, 4:38 PM

Pasak jo, įtariama, kad šie gaisrai kilo dėl padegimo.

Socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose matyti milžiniškos liepsnos ir nuo jų kylantys dūmų debesys, užtraukę dangų virš ant miškingų kalvų įsikūrusių kaimų Kabilijos regione, į rytus nuo sostinės Alžyro.

Alžyras tapo naujausia Viduržemio jūros šalimi, nukentėjusia nuo miškų gaisrų. Su liepsnomis jau kovoja Graikija, Turkija ir Kipras.

Pasak meteorologų, antradienį oro temperatūra turėtų pasiekti 46 laipsnius pagal Celsijų, be to, šalis susiduria su didžiuliu vandens stygiumi.

Apie gaisrus buvo pranešta daugybėje vietovių 14 rajonų. 10 iš jų yra įsikūrę aplink Tizi Uzu, vieną daugiausiai gyventojų turinčių Kabilijos miestų.

Vidaus reikalų ministras Kamelis Beldjoudas per televiziją sakė, kad liepsnos pasiglemžė septynių žmonių gyvybes. Šeši asmenys žuvo regione aplink Tizi Uzu, dar vienas – Setife.

„Neįmanoma, kad 50 gaisrų prasidėtų tuo pačiu metu. Tie gaisrai yra nusikalstamos kilmės“, – pareiškė K.Beldjoudas, vadovavęs ministrų delegacijai, apsilankiusiai Tizi Uzu.

Visuomeninis radijas pranešė, kad Medėjoje buvo sulaikyti trys įtariami padegėjai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.