Jau tradicija tapusios Turizmo dienos ir šiemet turizmo gurmanus kviečia į patyriminę kelionę po Druskininkus

2024 m. rugsėjo 21 d. 10:00
Pasibaigus vasarai, nutilus didžiųjų renginių šurmuliui, Lietuvos kurortų gyvenimas sulėtėja ir nurimsta. Tačiau ne Druskininkų! Rudenėjantis, 230-ąjį gimtadienį švenčiantis kurortas kaip ir kasmet ruošiasi spalvingai bei turiningai paminėti tarptautinę Turizmo dieną. Druskininkiečių ir kurorto svečių rugsėjo 27–29 dienomis laukia daugybė gurmaniškų patirčių.
Daugiau nuotraukų (12)
„Gimtadienį švenčiantys Druskininkai paskutinį rugsėjo savaitgalį ir vėl taps Turizmo dienų sostine su gausybe renginių, veiklų ir įspūdingu lankomiausių objektų apšvietimu. Pažadame – gimtadieniui skirta Turizmo dienų šventė bus dar ryškesnė. Programa gausi ir įvairi – nuo Druskininkų gėrimo „Acala Spritz Style“ degustacijų iki tarptautinio plovo virimo čempionato, greičio gurmanus vienijančio Lietuvos automobilių Street Race čempionato ir pramogų. Kviečiu švęsti Tarptautinę turizmo dieną Druskininkuose“, – sako meras Ričardas Malinauskas.
Skonių gurmanams – ypatingos patirtys Druskininkuose
Šiemet Turizmo dienos Druskininkuose siūlo intriguojančią pažintį su renginio gėrimu – išraiškingo skonio „Acala“ putojančia arbata, kurios gamybai naudojamas legendinis Druskininkų šaltinių vanduo. Miestelėnus ir kurorto svečius visas tris dienas prie Pramogų aikštės kvies „Acala“ sala, kur kiekvienas galės paragauti ir susipažinti su ekspresyvia, kupina ryškių skonių ir maloniai stebinančia subtiliu aitrumu putojančia arbata „Spritz Style“. Turizmo dienų metu Druskininkų kavinėse ir restoranuose vyks „Acala“ žaidimas, suteiksiantis galimybę laimėti ne tik įspūdingus „Acala“ prizus, bet ir dovanas tikriems turizmo gurmanams.
Tradiciškai, jau septintą kartą, Turizmo dienų metu restoranas „Bukhara“ organizuoja skoniais ir kvapais pojūčius kutenantį tarptautinį plovo virimo čempionatą. Visi skonių gurmanai kviečiami ragauti, atrasti netikėtus derinius ir pasisemti įkvėpimo saviems kulinariniams eksperimentams. Milžiniški kazanai, viliosiantys visus smalsuolius, rugsėjo 28 dieną nuo 12 val. garuos K. Dineikos gatvėje.
Daugelio mėgstamas restoranas-muzikinis klubas „Druskininkų Kolonada“ skonių gurmanus kviečia į austrių ir sraigių vakarėlius – penktadienį ir šeštadienį restorano meniu bus galima rasti įvairių šių išskirtinių skanėstų patiekalų.
Garso ir šviesų instaliacijos pojūčių gurmanus kviečia į Druskininkus – Lietuvos kultūros sotinę 2025
Kitąmet Druskininkai taps Lietuvos kultūros sostine ir kartu su visa Lietuva ir pasauliu švęs 150-ąsias genialaus kūrėjo M. K. Čiurlionio gimimo metines. Pasivaikščiojimo po Čiurlionio paliestus švytinčius Druskininkus metu Pramogų aikštėje ir Muzikiniame fontane lauks specialiai šiai progai sukurtos garso ir vaizdo instaliacijos, pakviesiančios į kitų metų renginius Druskininkuose.
Kasmet tarptautinės Turizmo dienos proga visiems pažįstami Druskininkai suspindi netikėtomis spalvomis. Kaip sako Naurimas Michailiuk, jau ne primą kartą Druskininkų Turizmo dienoms suburiantis gausią garso ir šviesų dailininkų komandą: „Smagu, kad nuo pirminės renginio idėjos, kuri buvo vadinama Druskininkų arterija ir apjungė keletą skaitmeninio meno kūrėjų, kurie sukūrė bendrą beveik 1 km ilgio šviesos instaliaciją, dabar išaugome iki dvigubo ar net ilgesnio atstumo. Šių metų garso ir šviesų instaliacija, kurią bendrai sukurs virš 20 kūrėjų, išraizgys pagrindines, ryškiausias miesto erdves ir sutemus jas pavers gyvuojančiomis stichijomis.“
Turizmo, komunikacijos ir kultūros skyriaus vedėjos Vaivos Žagunienės teigimu, Turizmo dienos siūlo platų įvairių renginių spektrą. Tai įvertinę svečiai iš visos Lietuvos jau suskubo rezervuoti vietas, kad pamatytų įspūdingą garso ir šviesų instaliacijomis nusalvintą kurortą.
„Švęsti Druskininkų gimtadienį ir Turizmo dienas laukiami visi – skonių, pojūčių, meno, greičio, aktyvaus poilsio, muzikos, istorijos, gamtos, kūrybos gurmanai. Paruošėme išskirtinę programą, kuri nepaliks abejingų. Dienomis laukia pramogos, o vakarais – šviesų instaliacijomis nuspalvintas kurortas. Kasmet šios instaliacijos būna kitokios, tad ir šiais metais esame pasiruošę nustebinti. Kviečiu rezervuoti vietas, atvykti ir savo akimis pamatyti, kokie įspūdingi yra Druskininkai“, – sako V. Žagunienė.
Veiklų ir patirčių gausa smalsiems gurmanams
Smalsiems gurmanams šaunieji Druskininkų gidai paruošė daugybę įvairių ekskursijų ir žygių, kviečiančių pažinti Druskininkus, jų istoriją, žinomus žmones bei gamtą. Viena iš ekskursijų – žygis dviračiais iki Švendubrės akmens su gide Lilijana Stepanoviene, tinkantis smalsiems aktyvaus poilsio gurmanams. Šios ekskursijos metu ne tik pasimėgausite atnaujintais dviračių takais, vingiuojančiais per kvapnius pušynus, bet ir išgirsite įdomių istorijų apie Švendubrę bei M. K. Čiurlionį. Tad pasirūpinkite dviračiu, tinkama apranga ir keliaukite pažinti.
Jau ne pirmą kartą Turizmo dienų metu Lietuvos prabavimo rūmai kviečia į išskirtinę atvirų durų dieną Prabavimo laboratorijoje, kur kiekvienas smalsaujantis galės iš arti pamatyti ar tikrai viskas yra auksas, kas auksu žiba. Ši ekskursija visuomet sulaukia didelio susidomėjimo, tad organizatoriai kviečia suskubti registruotis, nes vietų skaičius ribotas!
Meno, kūrybos ir istorijos gurmanus kviečia Druskininkų muziejai ir galerijos
Druskininkų miesto muziejuje vyks ypatingas, kurorto istoriją menantis renginys „Druskininkų šaltinių undinei – 180! XIX a. kurorto žurnalo sumanytojai ir bendraautoriai – vieno eksponato sukaktuvės ir sutiktuvės“. Renginyje bus kalbama apie Druskininkams leisto žurnalo „Druskininkų šaltinių undinė“ sumanytojus ir autorius bei bus pristatomas unikalus eksponatas – iš istorinių XIX a. žurnale publikuotų tekstų sudarytas lietuviškas „Druskininkų šaltinių undinės“ numeris! Tad rugsėjo 27 dieną 15:00 val., visi istorijos gurmanai kviečiami į Druskininkų miesto muziejų pasitikti retą, unikalų eksponatą, kurio mįslingas lenkiškai XIX a. kalba parašytas turinys atsiskleis lietuvių kalba.
Ekstremalūs pojūčiai greičio gurmanams
Turizmo dienos Druskininkuose – ne tik ramiam poilsiui kurorte, bet ir ekstremaliems pojūčiams. Lietuvos Drifto čempionato Street lygos finalas ir Semi PRO lygos 5 etapas lauks visų Druskininkų Drift Arenoje! Pirmąją dieną žiūrovai galės ne tik stebėti, bet ir patirti, kas yra driftas. Bus suteikta galimybė kiekvienam norinčiam žiūrovui pravažiuoti šalia piloto ir pajusti visą drifto įspūdį, įskaitant apkrovas ir padangų dūmų kvapą, sėdint Drift Taxi. Antrąją dieną, šeštadienį, žiūrovai galės stebėti, kas taps Lietuvos Drifto Čempionato Street lygos nugalėtoju. Trečiąją dieną, sekmadienį, vyks Lietuvos Drifto Čempionato Semi-PRO lygos 5 etapas.
Paskutinis rugsėjo savaitgalis Druskininkuose kasmet unikalus – jis atskleidžia įvairialypę kurorto turizmo produktų gausą ir rinktines patirtis ne tik dieną, bet ir naktį. Šiltai ir įspūdingai pasitikdamas metų laiko virsmą, kurortas durų neužveria, o atvirkščiai, paruošęs dar ilgesnį paslaugų sąrašą, primena, kad turizmo gurmanai čia laukiami ištisus metus. Visi turizmo gurmanai – į Druskininkus!
Visa Turizmo dienų Druskininkuose programa: bit.ly/Turizmo-dienos-2024

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.