Kada laukti lietaus ir perkūnijos, o kada – tobulo oro: sinoptikas pranešė, kaip atrodys ilgasis Joninių savaitgalis

2024 m. birželio 21 d. 06:02
Penktadienį mūsų šalies orus lems aukšto slėgio sritis. Debesuotumas bus nepastovus, dažnai džiugins saulės spinduliai, lietaus nenumatoma. Vėjas daugiausia pūs iš vakarų, 6–11 m/sek. greičiu. Į šalį plūs šiltesnio oro masė, temperatūra antroje dienos pusėje pakils iki 21–26 laipsnių, tik prie jūros bus laipsniu kitu vėsiau.
Daugiau nuotraukų (9)
Šeštadienio naktį aukšto slėgio sritis trauksis, iš pietvakarių artės ciklonas. Pirma nakties pusė bus mažai debesuota ir sausa, o vėliau debesų daugės, paryčiais vakariniuose ir pietvakariniuose rajonuose vietomis trumpai palis. Vėjas bus silpnas, nepastovios krypties. Temperatūra pažemės iki 10–15 laipsnių.
Šeštadienio dieną mūsų šalies orus lems ciklonas, pateksime į šiltąją jo dalį. Iki pietų orai bus giedresni ir ramesni, trumpai palis tik vietomis, gali sugriaudėti ir perkūnija. Popietę formuosis ir į daugelį rajonų plis galingesni lietaus kamuoliniai debesys, nušniokš trumpalaikės, vasariškos liūtys su perkūnija, vietomis liūtys bus smarkios.
Pūs nestiprus, besikeičiančios krypties vėjas, 5–10 m/sek. greičiu, tik per perkūniją vėjas gali sustiprėti. Temperatūra prieš lietų suspės pakilti iki 22–27 laipsnių.
Sekmadienio naktį dangų dengs tankūs debesys, pragiedrulių bus nedaug, daugelyje rajonų protarpiais palis, vietomis smarkiai ir su perkūnija. Pūs vidutinio stiprumo, besikeičiančios krypties vėjas. Temperatūra debesuotą naktį nekris žemiau 12–17 laipsnių šilumos.
Sekmadienio dieną ciklonas pamažu tols, pateksime į vėsiąją jo dalį. Dangumi plauks tankūs debesys, saulė pasirodys tik popietę ir net ne visur. Daugelyje rajonų protarpiai palis. Vėjas pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų ir sustiprės iki 7–12 m/sek. greičiu. Diena bus vėsi, šils vos iki 16–21 laipsnio.
Pagal dabartinius duomenis, Joninių išvakarėse, apie vidurnaktį rytinėje šalies dalyje dar daug kur turėtų palyti, o šalies vakaruose lietaus tikimybė bus nedidelė. Labai šilta nebus, nes pūs vėsus vėjas, o temperatūra skirtingose vietovėse pasiskirstys nuo 12 iki 17 laipsnių.
Pirmadienį, per Jonines, stiprės anticiklonas. Vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, naktį, po vidurnakčio tik vietomis trumpai palis, o dieną žymesnio lietaus nenumatoma. Naktį temperatūra pažemės iki 9–14, dieną pakils iki 20–25 laipsnių.
Antradienį ir trečiadienį orus turėtų lemti anticiklonas, todėl orai bus giedresni ir sausesni., Naktimis vės iki 9–14, dienomis šils iki 20–27 laipsnių.
sinoptikaiOraiOrų prognozė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.