Vilniuje „Grinda“ ruošiasi liūtims: sinoptikai įspėja – audringa bus visa savaitė

Į sinoptikų įspėjimus sureagavo ir Vilniaus įmonė „Grinda“. Pastaroji ruošiasi liūčiai ir prašo vilniečių susisiekti, pastebėjus vietas, kur vanduo negali nutekėti.

Potvynis.užsemtas kelias į Avižienius.liūtis,orai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Potvynis.užsemtas kelias į Avižienius.liūtis,orai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Potvynis.užsemtas kelias į Avižienius.liūtis,orai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Potvynis.užsemtas kelias į Avižienius.liūtis,orai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Potvynis.užsemtas kelias į Avižienius.liūtis,orai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Potvynis.užsemtas kelias į Avižienius.liūtis,orai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Škvalas,liūtis, debesys, orai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Škvalas,liūtis, debesys, orai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 17, 2024, 9:19 AM, atnaujinta Jun 17, 2024, 9:24 AM

„Sinoptikai pirmadienį Vilniuje prognozuoja besitęsiantį gausų lietų, perkūnijos metu sustiprėsiantį vėją.

Skirtingos orų stebėjimo programėlės nesutaria nei dėl lietaus pradžios, nei dėl laiko, tačiau nerizikuosime:

Savaitgalio lietus kai kurias paviršinių nuotekų groteles užnešė dar praėjusią savaitę nupjauta žole ir nuplėštais lapais.

Per tas kelias iki lietaus likusias valandas tikriname svarbiausius maršrutus, valome užneštas groteles.

Jei matote užneštas lietaus nuotekų surinkimo groteles, dėl kurių gali būti apsunkintas vandens nutekėjimas – praneškite mums tel. 1355. Dėkojame“, – pranešė „Grinda“.

Sinoptikai įspėja, kad permainingas bus ne tik pirmadienis, tačiau ir visa savaitė.

Pirmadienį mūsų šalies orus lems žemesnio slėgio laukas. Dangumi plauks tai tankesni, tai retesni debesys, dažnai džiugins saulės spinduliai. Didesnėje šalies dalyje, bet daugiausia rytiniuose ir šiauriniuose rajonuose, formuosi lietaus kamuoliniai debesys iš kurių nušniokš trumpalaikiai, vasariški lietūs.

Iš galingiausių debesų vietomis lis smarkiai, griaudės perkūnija, vėjo gūsiai įsimarkaus iki pavojingų 15–18 m/sek. Temperatūra įdienojus pakils iki 23–28, pajūryje 20–22 laipsnių. Nelyjant ir negriaudžiant pūs nelabai stiprus šiaurės vėjas.

Antradienio naktį slėgis šiek tiek pakils, todėl debesys sklaidysis, dangus giedrės, trumpai ir negausiai palyti gali tik kai kuriose vietovėse. Vėjas nurims ir taps silpnas, nepastovios krypties. Paryčiais oras atvės iki 9–14, Kuršių nerijoje 15–17 laipsnių šilumos.

Antradienio dieną dangumi plauks reti debesys, dažnai lepins saulės spinduliai. Tik vietomis susikaups storesni lietaus kamuoliniai debesys, nulis trumpalaikis lietus, kai kur pažaibuos ir pagriaudės. Vidutinio stiprumo vėjas papūs iš pietvakarių, vakarų, per perkūniją vėjo gūsiai kai kur gali siekti 15 m/sek. Antroje dienos pusėje sušils iki 24–29, pajūryje 21–23 laipsnių.

Trečiadienio naktį iš pietvakarių artės ciklonas. Pirmoje nakties pusėje vyraus giedri ir sausi orai, o vėliau pradedant vakariniais rajonais į didesnę šalies dalį plis tankesni debesys, Vakarų Lietuvoje daug kur protarpiais lis, vietomis smarkiai ir su perkūnija. Vakarų, pietvakarių vėjas suksis iš pietų, pietryčių, bet išliks nestiprus. Temperatūra nekris žemiau 12–17 laipsnių šilumos.

Trečiadienio dieną per šalį slinks kontrastingas ciklonas. Diena bus debesuota su pragiedruliais, daugelyje rajonų protarpiais lis, didesnėje šalies dalyje ilgiau ar trumpiau griaudės perkūnija. Intensyviausi perkūnijų židiniai turėtų formuotis pietrytinėje šalies dalyje, čia vietomis lis smarkios liūtys, intensyviai žaibuos ir griaudės, kils 15–20 m/s škvalas, kai kur gali pabirti kruša.

Pietryčių, pietų vėjas po truputį suksis iš vakarų, šiaurės vakarų ir sustiprės. Temperatūra šalyje bus labai skirtinga: šiaurės vakarinėje šalies pusėje šils tik iki 17–22 laipsnių, o šalies pietryčiuose oras dar suspės įkaisti iki 23–28 laipsnių.

Ketvirtadienio naktį ciklonas greitai trauksis. Debesys sklaidysis, dangus giedrės, trumpai palis daugiausia Rytų Lietuvoje ir tik pirmoje nakties pusėje. Pūs stiprokas vakarų vėjas, kai kur gūsiai sieks 15 m/sek. Temperatūra kris iki 8–13, pajūryje 14–16 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio dieną debesuotumas bus nepastovus, lietaus tikimybė nedidelė. Pūs stiprokas ir nemalonus vakarų vėjas, vietomis gūsiai sieks 15 m/sek. Diena jau visoje šalyje bus vėsesnė, temperatūra nekils aukščiau 18–23 laipsnių.

Penktadienį sustiprės aukštesnio slėgio laukas, todėl debesys bus retesni, lietaus tikimybė maža. Vakarų vėjas bus ramesnis. Naktį temperatūra pažemės iki 8–13, pajūryje 14–16 laipsnių šilumos, o dieną vėl ims plūsti šiltesnio oro masė, popietę sušils iki 21–26 laipsnių, tik prie jūros gali būti laipsniu kitu vėsiau.

Pagal dabartinius duomenis šeštadienis išliks sausas, o sekmadienį lietaus tikimybė padidės, tačiau visas savaitgalis bus vasariškai šiltas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.