Šalčio banga Kinijoje gerina rekordus

Po karščio bangos vasarą Kiniją užliejo rekordinė šalčio banga. Vien tik ketvirtadienio rytą valstybinė meteorologijos tarnyba daugiau kaip 20 matavimo stočių fiksavo istorines minusines temperatūras. Hohote, Vidinės Mongolijos sostinėje, pagerintas kone 70 metų senumo rekordas – čia šaltis siekė 29,1 laipsnio Celsijaus.

Kinija.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Kinija.<br>Zuma Press/Scanpix nuotr.
Kinija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kinija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 21, 2023, 10:20 PM

Perspėjimai dėl šalčio paskelbti ir teritorijose šalies šiaurėje, rytuose bei pietryčiuose. Šaltis paveikė ir daugelį smarkų žemės drebėjimą Kinijos šiaurės vakaruose išgyvenusių žmonių, kurių namai buvo sugriauti arba smarkiai apgadinti. Iš pradžių glaudęsi improvizuotose palapinėse, trečiadienį jie, padedami tūkstančių gelbėtojų, kėlėsi į tinkamas palapines ar kitas laikinas pastoges.

Vis dėl to palapinės nėra ilgalaikis sprendimas, agentūrai AFP sakė vienas pagalbininkų. Tačiau dėl žemų temperatūrų nukentėjusiuose rajonuose atstatymo darbai šiuo metu negalimi. Darbai gali prasidėti tik kitais metais, teigė pagalbos darbuotojas.

5,9 balo stiprumo žemės drebėjimas naktį antradienį supurtė Gansu ir Činghajaus provincijas. Iki ketvirtadienio naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė apie 135 žuvusiuosius. Mažiausiai 12 žmonių dar laikomi dingusiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.