Nevėžio ežere pagautos žuvys tinklininkams gali atsieiti beveik 4300 eurų

Trečiadienį Aplinkos apsaugos departamento Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavę pranešimą apie žvejybą draudžiamais įrankiais, Kauno r. Nevėžio ežere ties Šilelio kaimu sulaikė du asmenims, pagavusius žuvų statomaisiais tinklais. Už nustatytus pažeidimus jiems gali tekti sumokėti iki beveik 4300 eurų.

Už nustatytus pažeidimus jiems gali tekti sumokėti iki beveik 4300 eurų.<br>AAD nuotr. 
Už nustatytus pažeidimus jiems gali tekti sumokėti iki beveik 4300 eurų.<br>AAD nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Aplinkos apsaugos departamentas

Mar 31, 2022, 5:15 PM

Aplinkosaugininkai skubiai nuvykę į įvykio vietą prie ežero sulaikė automobilyje mėginusius sprukti pažeidėjus.

„Tik pastabėję automobilį supratome, kad tai jau ne pirmą kartą neteisėtai statomaisiais tinklais žvejoję asmenys. Už tokį patį pažeidimą asmenys buvo įkliuvę aplinkosaugininkams gruodžio mėnesį, todėl juos atpažinti nebuvo sudėtinga“, – sako Kauno gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Audrius Mačiukas.

Šį kartą pažeidėjams teks atlyginti 3695 eurų žalą už neteisėtos žvejybos metu sugautus 1 sterką, 2 lydekas, 7 žiobrius, 5 šapalus, 11 karšių bei 45 kg – ešerių, kuojų, plakių, karosų. Administracinė bauda gali siekti 300 eurų, taip pat iš asmenų paimta guminė valtis, tinklai ir žuvys.

Aplinkosaugininkai įspėja, kad pavasario laikotarpiu draudžiama gaudyti lydekas, sterkus, kiršlius ir jau balandžio 1 d. įsigalios salačių gaudymo draudimas, todėl pastebėjus neteisėtos žvejybos atvejus prašom kreiptis telefonu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.