Įkyrios varnos bando žmonių kantrybę

Pavasarį Mažeikių parkus užimančios ir žmonėms mėgautis ramybe trukdančios varnos jau seniai tapo šio miesto valdžios galvos skausmu. Bet išguiti paukščių niekaip nepavyksta.

Varnos ne tik kelia triukšmą, bet ir dergia, kraustydamos šiukšlių dėžes teršia aplinką.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Varnos ne tik kelia triukšmą, bet ir dergia, kraustydamos šiukšlių dėžes teršia aplinką.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Varnos ne tik įkyriai kranksi, bet ir kraustydamos šiukšliadėžes teršia aplinką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Varnos ne tik įkyriai kranksi, bet ir kraustydamos šiukšliadėžes teršia aplinką.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 20, 2017, 8:02 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 4:07 PM

Nors parkus prižiūrintys tvarkdariai ir ardo varnų lizdus, šių paukščių populiacija nemažėja – kiekvieną pavasarį mažeikiškiai sulaukia vis didesnio varnų antplūdžio.

Žmonės skundžiasi, kad šie paukščiai ne tik kelia triukšmą, bet ir kraustydami šiukšlių dėžes teršia aplinką.

Išnaikinus lizdus centriniame parke varnos juos susikrovė prie ligoninės esančiame parkelyje.

„Sumažinti varnų populiaciją mums trukdo ir griežti aplinkosaugininkų reikalavimai.

Anksčiau rengdavome ir varnų medžiokles, o dabar kovai su varnomis reikia gauti Šiaulių aplinkos apsaugos departamento leidimą“, – sakė Mažeikių rajono savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos, asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vedėjas Zigmantas Kristutis.

Ardyti varnų lizdus ar pirotechninėmis priemonėmis baidyti paukščius aplinkosaugininkai leido nuo vasario 8-osios iki kovo 1 dienos ir nuo liepos 1-osios iki gruodžio 31 dienos.

„Toks leidimas bevertis. Varnos parskrenda ir ima kurtis kovo pradžioje. Išardytus lizdus jos vėl susisuka, o nuo vidurvasario, kai jas vėl galima baidyti, jos ir taip išskrenda į atokesnes vietas“, – sakė Z.Kristutis.

Pernai Mažeikių miesto parke varnoms lizdus sukti trukdę seniūnijos darbuotojai sulaukė baudos.

Varnų lizdus ardyti jau po aplinkosaugininkų nustatyto termino darbininkus pasiuntusiam Mažeikių seniūno pavaduotojui Alfredui Valančiui buvo skirta 14 eurų bauda.

Reguliuoti varninių paukščių populiaciją mažeikiškiams aplinkosaugininkai pernai buvo leidę nuo vasario 19-osios iki kovo 1-osios, bet leidimas beveik savaitę gulėjo Mažeikių rajono savivaldybės valdininkų stalčiuose.

Todėl varnų lizdams ardyti ir šiems paukščiams baidyti liko vos kelios dienos.

Per tas kelias dienas seniūnijos darbuotojai spėjo išardyti didelę dalį parke susuktų varnų lizdų, bet neišvežė ant žemės sumestų žabų, todėl varnos vėl ėmė sukti lizdus.

Juos pamėginus išardyti aplinkosaugininkai skyrė baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.