Vieni supylė gruntą, kiti užaugino sąvartyną

Pernai vasarą ant vejos šalia Chemijos gatvės buvo supiltas gruntas. Jis niekam nerūpėjo, todėl ir sodininkų bendrijų šeimininkai suskubo pasinaudoti proga atsikratyti šlamšto.

Gruntą supylusios bendrovės „EnePRO“ darbuotojai pažadėjo jį išvežti. <br>A.Karaliūno nuotr.
Gruntą supylusios bendrovės „EnePRO“ darbuotojai pažadėjo jį išvežti. <br>A.Karaliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Feb 17, 2018, 11:40 AM, atnaujinta Feb 17, 2018, 11:41 AM

Kalbinti vietos gyventojai prisiminė, kad gruntas buvo pradėtas vežti pernai vasarą ir greitai susidarė išties nemenkas jo kiekis.

Kai kuriems kauniečiams susidarė įspūdis, kad šioje vietoje formuojamas naujas sąvartynas, todėl jie taip pat pradėjo tempti įvairias šiukšles ir atliekas. Dažniausiai taip elgėsi netoliese esančių sodininkų bendrijų šeimininkai.

„Gruntą dar būtų galima išlyginti, tačiau nuolat didėja atliekomis užpilta teritorija. Sunku net praeiti, nes nėra šaligatvių, todėl namo tenka žingsniuoti gatve“, – kalbėjo Chemijos gatvės gyventojas Edmundas.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis pranešė, kad leidimas laikinai supilti gruntą 2017-ųjų kovą buvo išduotas bendrovei „EnePRO“, kuri „Kauno energijos“ užsakymu vykdė šilumos trasos remontą.

Leidimas sandėliuoti žemes buvo išduotas ir reikalingas tam, kad būtų galima laikyti susikaupusį perteklinį gruntą, likusį iškasus beveik 500 metrų ilgio tranšėją.

Pasak bendrovės „EnePRO“ Šiluminės energetikos departamento direktoriaus Ramūno Džiūvės, rudenį dėl ypač nepalankių ir lietingų orų sunkioji technika negalėjo įvažiuoti į žaliąją zoną ir grunto išvežti nebuvo galimybių, o žiemą užšalęs gruntas taip pat nevežamas.

„Stengsimės, kad dar iki šio pavasario gruntas būtų išvežtas ir sutvarkyta aplinka“, – kalbėjo R.Džiūvė.

O dėl šaligatvio Kauno savivaldybės atstovai negalėjo nudžiuginti Chemijos gatvės gyventojų. Juos būtų galima įrengti tik rekonstruojant gatvę, tačiau šiemet imtis tokio projekto kelininkai neketina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.