Kai kasdien girdite, ką už sienos veikia kaimynai

Triukšmaujantys kaimynai yra didžiulis galvos skausmas, ypač kai su jais nepavyksta susitarti tarpusavyje ir tenka kviesti policiją. Tačiau ir ramūs gyventoja sulaukia kaimynų pasipiktinimų dėl triukšmo.

Ar izoliacinė garso sistema gali sumažinti garsus sklindančius iš kaimyninių butų?<br>123rf.com nuotr.
Ar izoliacinė garso sistema gali sumažinti garsus sklindančius iš kaimyninių butų?<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Erika Bružaitė

Nov 7, 2014, 12:04 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 2:21 AM

Tad kokiu gi paros metu kaimynai turi teisę reikšti nepasitenkinimą dėl garsų ir kaip tą triukšmą sumažinti?

Yra nustatytos ramybės valandos

Kai kurie daugiabučių gyventojai nustemba sulaukę kaimynų pasipiktinimo ar policijos pareigūnų įspėjimų vakare, juk triukšmauja jie ne naktį. „Ramybės laikas skaičiuojamas nuo 18 valandos vakaro iki 6 valandos ryto, tad vakaro metu nuo 18 iki 22 valandos  namuose neturėtų sklisti didesni nei 35 decibelų garsai, o naktį - nuo 22 iki 6 val  ne didesni nei 30 decibelų garsai“ , - aiškino policijos departamento komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis.

Jis patikslino, kad  normalus žmogaus kalbėjimo garsas siekia 50 decibelų, tad teoriškai vakare reikėtų kalbėtis tyliau, tačiau dėl normalaus garso žmonių pašnekesiu policijos gaunami iškvietimai yra itin retas atvejas, dažniau kreipiamasi į policiją dėl kaimynystėje kilusių ginčų, šauksmų.

Kokia garso sistema gali  sulaikyti garsą?

Daugiabučiuose gyvenantys žmonės girdi ne tik garsios muzikos ar ginčų triukšmą, bet ir namuose paliktų šunų kaukimą bei lojimą ar kūdikių verkimą. Tokiu atveju, belieka tartis su kaimynais arba įsirengti izoliacinę sistemą nuo triukšmo.

Kiekvieno noras dirbti ir gyventi komfortiškoje aplinkoje tikrai nemažėja, todėl garso izoliacijos sprendimai vis dažniau numatomi ir įgyvendinami statybos ar renovacijos metu. Be abejonės paprasčiausias ir lengviausias būdas užtikrinti akustinio komforto sąlygas yra projektuojant ir statant naujus pastatus, nes tinkami sprendimai gali būti numatomi iš anksto. Tačiau ne tik senos, bet nemažai ir  naujos statybos daugiabučiuose garso izoliacijos problemos yra pakankamai  opios.

„Sunkiausia tai, kad įrengti tinkamą izoliaciją yra sudėtinga, net tik dėl gyventojų nenoro atsižvelgti į kaimynams keliamus nepatogumus, bet ir dėl ribotų techninių galimybių įgyvendinimo, nes namai daug metų eksploatuojami“, - pripažino kompanijos „Rockwell“ techninis vadovas Audrius Buska.

Izoliacinės garsos sistemos tobulinimas yra įmonomas, tačiau yra keblus, nes tokių naujų sprendimų įgyvendinimas susijęs su patalpų iškraustymu, konstrukcijų keitimu ir t.t.

Daugiau naudingų patarimų - mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.