Dėl korupcijos teritorijų planavimo ir statybų srityse: kyšininkams skirta skaudi bauda

2024 m. gegužės 17 d. 13:03
Lietuvos specialiųjų tyrimų tarnyba
Vilniaus miesto apylinkės teismas, išnagrinėjęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro pareiškimus dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamaisiais įsakymais, skyrė baudas dėl korupcijos teritorijų planavimo ir statybų valstybinės priežiūros srityse. Kaltais dėl kyšininkavimo pripažinti 2 asmenys, jiems bendrai skirta 17 800 Eur baudų.
Daugiau nuotraukų (1)
Pripažinusiems savo kaltę dėl kyšininkavimo G. B. teismas skyrė galutinę 7 900 Eur baudą, R. P. – 9 900 Eur baudą.
Ikiteisminius tyrimus atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos Centrinės tyrimų valdybos pareigūnai, tyrimus kontroliavo ir jiems vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.
Ikiteisminio tyrimo duomenimis, institucijų, atsakingų už statybų ir teritorijų planavimo dokumentų rengimo, derinimo ir tvirtinimo procesus, valstybės tarnautojai per tarpininkus galimai reikalaudavo kyšių iš nekilnojamojo turto vystytojų, statytojų ir kitų suinteresuotų asmenų.
Kaip įtariama, už galimai neteisėtą atlygį, būdavo priimami palankūs sprendimai dėl įvairių nekilnojamojo turto objektų, statybų leidimo išdavimo, projektų derinimo, viešinimo, statinių pripažinimo tinkamais naudoti ir pan. procesų.
Šioje didelio masto byloje jau anksčiau nuteisti 9 asmenys, jiems bendrai skirta 87 500 Eur baudų, konfiskuota daugiau nei 11 000 Eur. Taip pat 6 asmenys atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. Teismas tenkino prokuroro prašymus ir nuo baudžiamosios atsakomybės atleistiems asmenims bendrai skyrė sumokėti 11 500 Eur į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.
TeismasKorupcijaStatybos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.