Vilniuje bręsta vienas įdomiausių projektų miesto istorijoje

Lietuvos architektų sąjunga (LAS) ir nekilnojamojo turto plėtotoja „Eika“ kviečia architektus į tarptautinį konkursą daugiafunkciam kompleksui Gedimino prospekte, Vilniuje, kurti. Komplekso statybos darbus planuojama pradėti jau 2017 metų pradžioje.

Gedimino prospekte Vilniuje išdygs daugiafunkcis kompleksas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gedimino prospekte Vilniuje išdygs daugiafunkcis kompleksas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Planuojama, kad „Hilton Garden Inn“ ribosis su Dainavos, V. Kudirkos gatvėmis ir Gedimino prospektu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Planuojama, kad „Hilton Garden Inn“ ribosis su Dainavos, V. Kudirkos gatvėmis ir Gedimino prospektu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2016-07-19 11:05, atnaujinta 2017-05-18 11:12

Daugiafunkcį kompleksą sudarys apie 150 kambarių 4 žvaigždučių viešbutis, 5000 kv. metrų verslo centras, prabangių apartamentų pastatas, prekybos pasažas bei atvira visuomeninė galerija. Planuojama, kad bendrasis projekto plotas bus didesnis negu 18 tūkst. kvadratinių metrų, o pastatai ribosis su Dainavos, V.Kudirkos gatvėmis ir Gedimino prospektu.

„Tai bus vienas įdomiausių projektų ne tik įmonės „Eika“, bet ir Vilniaus istorijoje. Gedimino prospekte atsiras nauja pėsčiųjų zona ir stiprus traukos centras prospekto atkarpoje tarp Lukiškių aikštės ir Seimo rūmų“, – teigia įmonių grupės „EIKA“ generalinis direktorius Domas Dargis.

Architektams pateiktoje užduotyje keliamas uždavinys suderinti skirtingas komplekso funkcines dalis, darniai integruoti pastatus Gedimino prospekte, įkomponuoti XX amžiaus pradžios pastatą Dainavos gatvėje, taip pat funkcionaliai suplanuoti pėsčiųjų ir automobilių zonas.

Konkurso pasiūlymus vertins Lietuvos architektų sąjungos ir projekto plėtotojos „Eika“ sudaryta komisija, o trys geriausi darbai bus apdovanoti piniginėmis premijomis. Dalyvių registracija vykdoma iki rugsėjo 9 d., darbų bus laukiama iki rugsėjo 26 d.

Konkurso sąlygos skelbiamos LAS tinklapyje.

Po to, kai išplatino šią žinią, „Eika“ patvirtino, jog  jų minimas daugiafunkcinis kompleksas tai –  pirmasis „Hilton“ viešbutis Lietuvoje „Hilton Garden Inn“ ir antrasis Baltijos šalyse,  vasaros pradžioje  šio tinklo viešbutis pradėjo veikti Taline. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.