Naujame mieste ant vandens – dar vienas žavus atvykėlių namelis

2024 m. spalio 17 d. 18:15
Lrytas.lt
Pasteliniais tonais dekoruoti apartamentai įsikūrę naujame mieste ant vandens – Svencelėje.
Daugiau nuotraukų (11)
Pamario kaitri saulė, aktyvūs vėjo gūsiai ir oro lengvumas inspiravo interjero idėjas, jo spalvinę gamą, baldines formas.
Interjero koloritas – šio kraštovaizdžio gamtoje vyraujančių atspalvių įvairovė. Vonios kambarių interjere atsiranda kontrastuojančių, skirtingų faktūrų deriniai – parinktos pilko akmens, rusvo medžio ir žalsvos molio glazūros medžiagos. Šviesių gamtos spalvų pagrindas sienų keramikoje susijungia su kontrastingomis natūraliomis spalvomis santechnikos ir aksesuarų pasirinkime.
Namai skirti poilsiui, jų kamerinė aplinka orientuota į gyvenimo kokybę, patogumą bei privatumą vertinantį svečią.
Projektuojant vidaus erdves siekta maksimaliai išsaugoti erdvės pojūtį, minimalizuojant patalpų kiekį.
Atsižvelgiant į poreikius apartamentuose suprojektuotos kelios uždaros erdvės, tai du vonios kambariai ir miegamasis. Techninė namų ūkio dalis – sandėliukas su funkciniais prietaisais valdomais išmaniomis technologijomis, iš pirmo žvilgsnio nematoma. Ji integruota hole, uždarant dekoratyvia baldine sienute, vizualiai apjungiant su bendru interjeru.
Holas stilistiškai mus įveda į namus, kupinus gamtinių inspiracijų. Prieškambario balduose medžio lamelių vertikalus ritmas su integruotais apšvietos akcentais. Sienos dekorui naudojamos didelio formato keraminės panelės su stilizuotu miško motyvu, kuris palydi į tolimesnę gyvenamąją erdvę. Holas minimaliai atskirtas dekoratyvia ratano širma.
Svetainė, virtuvė, valgomasis ir holas tampa viena bendra pagrindine gyvenamąja erdve, su dideliais vitrininiais langais, vizualiai praplečiančiais vidaus erdvę ir suteikiančiais jai vizualinio įvairumo. Vaizdas pro langus, nukelia mus į didžiulę terasą, iš kurios patenkame prie vandens kanalo su nuosava laivų prieplauka, o tolimesniuose horizontuose galime mėgautis Kuršių Marių bei Neringos kopų vaizdais.
Interjere vyrauja šviesa ir lengvumas, švarios linijos ir organiškos formos. Dėmesys medžio raštams, kuriuos suminkština tekstilės sprendimai, bei kruopščiai parinkti dekoro akcentai. Neringos kopų smėlio gijas imituojantis kilimas ir apvalių formų minkšti svetainės baldai sukuria jaukią ir atpalaiduojančią poilsio zoną svetainėje.
Natūralaus akmens, aktyvesnės tekstūros, pietų stalas su patogiais krėslais, perkelia į valgomojo zoną.Tos pačios aptakios formos atsikartoja ir miegamojo interjere kurtuose baldų, apšvietimo ir sienų dekorų deriniuose.
Vanduo, smėlis ir augalai moderniomis formomis perkelti į interjero sprendinius. Sodresnė žalia nuteikia ramiam miegui ir spalviniai atkartoja vandens, ir pilkai žalsvų smilgų vaizdą matomą pro terasos langus.
Interjeras sukurtas atsižvelgiant į šiuolaikinio gyvenimo funkcinius poreikius, panaudojant naujus technologijų ir dizaino sprendimus, modernizuojant buitį komfortabiliam gyvenimui.
Analizuojant objekto vietovę, jį supančią aplinką, stebint vis didėjantį gamtos poreikį miesto žmogui, gamta tampa ramybės ir įkvėpimo šaltiniu. Šiuose namuose, ji tapo, vizualia mano kūrybinio proceso išraiška. Pasitelkus žinias, moderniomis priemones ir formomis, transformuojant gamtines inspiracijas, sukurta dizaino estetika persikėlė į namų interjero projektą.
Šis interjeras dalyvauja interjero architektūros konkurse „Mano erdvė 2024“, interjero autorė – Silvija Samoškaitė-Liškauskienė (Dizaino studija „SIART“).
Naujienų portalas Lrytas kartu su Lietuvos architektų sąjunga (LAS) jau 10 kartą rengia interjero architektūros konkursą „Mano erdvė 2024“.
Projektas skirtas visiems besidomintiems naujausiais Lietuvos architektų bei dizainerių darbais.
Lietuvių sukurtus interjerus vertina garsūs architektai iš užsienio, o svarbiausia vertinant – architektūros kokybė.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.