Daug keliaujantys vilniečiai nuo šiol grįžta į prabangius namus

Vilniaus senamiestyje esančio 61 kvadratinio metro buto interjero dizainerė Vaida Kandratavičiūtė tikino, kad sąmoningai nesiekė perteikti konkrečios stilistikos ar madingos aplinkos. Tačiau ji pritarė, kad art deco stilius čia ryškus.

Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Šermukšnytė

Feb 7, 2015, 5:31 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 8:32 PM

„Facetuoti veidrodžiai, išskirtinis parketo piešinys, sodrios raudonojo vyno spalvos audiniai, šviestuvų formos ir saikingi geltonojo metalo motyvai smulkiose interjero detalėse – viskas, kas būdinga art deco, yra ir šiame būste“, – sakė Vaida.

Daug keliaujantys užsakovai – atradimas dizainerei. Mat paprastai tai plačiai mąstantys, drąsiai įdomius sprendimus priimantys žmonės. O pastarieji klientai dar ir pasitikėjo kūrėja, leido jai nevaržomai kurti. Todėl dabar turi mielus namus.

Tiesa, V.Kandratavičiūtė prisipažino nesiekusi daug mačiusių užsakovų kuo nors nustebinti, o ir išskirtinių reikalavimų jie neturėjo. Svarbiausias iš jų – neslegiančių spalvų, patogus interjeras, kuris neerzintų ir galimų buto nuomininkų.

Gana sudėtingo planavimo butui – tai ilga ir siaura L raidės formos erdvė – reikėjo daug kruopštaus dizainerės darbo. Įrengdama atskiras zonas – prieškambarį, miegamąjį, drabužinę – Vaida siekė jas ir atskirti, ir tarsi sujungti į vientisą erdvę.

Tam puikiai tiko aukštos, facetuotais stiklais puoštos durys – toks stiklas ne tik prabangiai atrodo, jis tarsi ir praplečia erdvę, o didesnis nei įprasta durų aukštis tarsi paaukština lubas.

Išskirtiniams namams įrengti naudotos tik natūralios medžiagos: akmuo, medis, metalas bei stiklas. Senamiesčio architektūra pasufleravo lengvos prabangos stilių.

Dar daugiau įdomių interjerų – mūsų „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.