Bjaurų vaizdą Vilniaus centre apibūdino vienu taikliu žodžiu

Noriu pasidalinti įspūdžiais iš Vilniaus centro. Pačiame sostinės centre, Gedimino prospekto skvere tarp Muzikos akademijos ir teismo rūmų – mėšlidė.

Vilnietė piktinasi, kad miesto savivaldybė nepasirūpina, jog žmonėms Vilniaus centre nereikėtų vaikščioti paukščių mėšlu nusėtais takais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vilnietė piktinasi, kad miesto savivaldybė nepasirūpina, jog žmonėms Vilniaus centre nereikėtų vaikščioti paukščių mėšlu nusėtais takais.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa

Nov 6, 2014, 12:36 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 4:14 AM

Didžiulėse skvero liepose gyvena tūkstančiai varnų ir jos be paliovos dergia. Per skverą žmonės stengiasi greit prabėgti, kad paukštelis nepaženklintų. Jei pavyksta, reiškia, pasisekė.

Bet kojos tuo mėšlu apkibo! Tada reikia toliau paėjus kojas į žolę valytis. O dar kvapas nosį riečia.

Ant takų jau gerokas sluoksnis mėšlo susikaupė, nes seniai lijo. Dabar tas mėšlas sausas, bet kas bus kai palis?

Per skverą vaikšto vietiniai gyventojai, kojomis neša tą mėšlą namo. Teismų darbuotojai ir lankytojai neša į teismą. Studentai – į akademiją.

Turistai raukydamiesi eina tuo apdergtu taku į Genocido muziejų, nes šis muziejus – Vilniaus lankomiausių vietų sąrašo viršuje. Kito kelio patekti į muziejų nėra, o muziejus tikrai geras.

Gal komunalininkai galėtų imtis ir išspręsti šią problemą tuokart nuplaudami takus? O vėliau gal savivaldybė imtųsi šios problemos sprendimo? Gal tuos paukščius naikinti ar vilioti į kitas vietas?

Problema sena - sprendimo dėl paukščių nėra jau daug metų. Ankstesniais metais pati gamta susitvarkydavo, nulydavo lietus ir tiek... O šiemet lietaus nėr...

***

Komentuoja Vilniaus miesto savivaldybės atstovai:

„Rytoj šaligatvis bus nuplautas su vakuumine mašina. Miestiečiai visada kviečiami apie tokius atvejus informuoti Vilniaus miesto savivaldybę užpildant užklausą Problemų vilnius.lt/index.php?468138976"="">vilnius.lt/index.php?468138976"" target="_blank">registre.

Vilniaus miesto savivaldybė dažniausiai ankstyvą pavasarį išardo paukščių lizdus, taip varnos migruoja ir pasirenka kitas gyvenamasis vietas. Lukiškių aikštėje tą planuojama daryti dar vasarį.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.