Teismą laimėjusiai vaistininkei – darbdavių kerštas: „Nepadėjo net „TV Pagalba“

Kaip  matau, dabar pilna visokių laidų apie priekabiavimą ir išnaudojimą, bet apie darbo vadovų patyčias iš darbuotojų niekas nekalba.

Iš populiaraus vaistinės tinklo atleista moteris per teismus įrodė savo tiesą, tačiau po to jos įdarbinti nenorėjo nė viena vaistinė. Dabar jai tenka dirbti prekybos centre.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Iš populiaraus vaistinės tinklo atleista moteris per teismus įrodė savo tiesą, tačiau po to jos įdarbinti nenorėjo nė viena vaistinė. Dabar jai tenka dirbti prekybos centre.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laima

Apr 4, 2018, 5:08 PM

Atleido iš darbo

Mano istoriją papasakoti bus galima tik anūkams po 20 metų, nes dabar niekam neįdomu ir padėti niekas negali.

Iki 2013 metų dirbau vaistinėje pagal specialybę. Deja, darbdavys netikėtai liepė išeiti iš darbo. Padaviau juos į teismą, kuris priteisė sumokėti už tai, kad neteisingai atleido iš darbo.

Nuo to laiko pagal neoficialų vaistininkų susitarimą manęs niekur nebepriėmė į darbą. Kadangi mano amžius dar ne pensinis, sukis kaip nori.

Bandė emigraciją

Taip ir sukuosi jau penkerius metus. Perėjau per visas parduotuves ir kitas įstaigas – niekas nepriėmė. Nežinau, kodėl. Dėl amžiaus ar dėl patirties stokos. 

Po to išvažiavau į Švediją, bet nelegalus darbas nepasiteisino, reikėjo iš ten bėgti. Po to tris kartus stojau į darbo biržą, bet pašalpos nemokėjo.

Vilniuje susikūrė naujas vaistinių tinklas, kuriame gavau darbą. Važiavau dirbti iš Šiaulių į Vilnių, dirbau iki 2016 metų, kol tinklas bankrutavo.

Kvietė „TV Pagalbą“

Po to vėl sekė darbo paieškos. Ieškojau darbo vaistinėse, bet visi pasakė, kad niekas negali priimti.  

Buvęs vaistinių tinklas, kuriame dirbau, po konflikto su manimi paprašė ir kitų tinklų nepriimti manęs. Visi solidarizuojasi. Į vaistines ėjau kelis kartus bandyti darbintis. Vadybininkės pačios siūlo nenuleisti rankų ir bandyti, bet kai patvirtinti dokumentus nusiunčia į Vilnių, nebepraleidžia. Vadybininkės taip pat nieko negali padėt.

Atsidūrusi beviltiškoje situacijoje kviečiau netgi „TV Pagalbą“. Deja, ji neatvažiavo. Tik „Specialus tytimas“ parodė reportažą. Tačiau mano buvę darbdaviai atsisakė komentuoti situaciją.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.