Leisgyvį šuniuką pardavusi aferistė įvėlė šeimą į košmarų pynę

Lapkričio 6 dieną Kaune prie prekybos centro „Mega“ Kaune susitikome su moterimi, kuri prekiauja Jorkšyro terjerais. Norėjome tokį įsigyti. Skelbimą apie šuniuką radome puslapyje ltsunys.lt. Jame buvo minėta, kad šuniukui - du mėnesiai, jis sveikas, paskiepytas, jam sušerti vaistai nuo kirminų ir yra tinkamas parduoti bei keliauti į naujų šeimininkų namus. Skelbime rašyta, kad ieškomi labai rūpestingi, gyvūnus mylintis šeimininkai. Tokius standartus mes atitikome.  

Jorkšyro terjerą įsigijusi vilniečių šeima pirmiausia turėjo rūpintis jo gydymu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Jorkšyro terjerą įsigijusi vilniečių šeima pirmiausia turėjo rūpintis jo gydymu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Romas Urbonas

Nov 22, 2012, 9:22 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:43 AM

Kai grįžome namo į Vilnių, viskas buvo gerai. Tačiau penktadienį (lapkričio 8 d.) šuniukas pradėjo stipriai negaluoti (vemti bei viduriuoti).

Bandėme susisiekti su moterimi, kuri pardavė šuniuką. Kadangi moteris bendravo tik trumposiomis žinutėmis, taip į ją ir kreipėmės, tačiau negavome jokio atsakymo.

O jau šeštadienį buvome priversti kreiptis į veterinarijos kliniką „Greitoji žirafa“. Ten šuniukui buvo diagnozuotas parvovirusas, nustatyta, kad šuniukas nepaskiepytas nuo kirminų, be to, jam net nėra dviejų mėnesių, mat jam nėra išdygę dantys.

Tada iškart skambinome moteriai, kuri pardavė šuniuką. Pirmą kartą ji numetė ragelį, po poros minučių bandėme dar kartą skambinti, tačiau telefonas jau buvo išjungtas.

Veterinarijos klinikoje šuniukui buvo suleista vaistų, po jų jam dieną akivaizdžiai pagerėjo. Vakare dar kartą apsilankėme pas veterinarus, bet vėl suleidus vaistų šuniukui stipriai pablogėjo, jis nemiegojo visą naktį - viduriavo bei vėmė.

Atvykus ryte į „Greitąją žirafą“ ir papasakojus, kas jam naktį įvyko, buvo padidintas vaistų kiekis bei pastatyta lašinė. Dieną situacija nesikeitė, tačiau vakare vėl nuvykus į veterinarijos kliniką šuniukui buvo padidintas vaistų kiekis bei pastatytos dvi lašinės.

Galiausiai šeštadienio vakarą pradėjome aiškintis, kas tai per moteris, kad pardavė mums tokį ligotą šuniuką. Įvedus jos telefono numerį į interneto paieškos sistemą, mums išmetė daugybę tinklapių, kur aiškinama, kad ta moteris - aferistė ir prieš ją Kauno Santakos policijos komisariate yra parašytas pareiškimas. Nurodytas ir komentatoriaus elektroninio pašto adresas, jeigu ir mes norėtume su juo susisiekti. Susisiekę su tuo žmogumi išsiaiškinome, kad jis taip pat pirko šuniuką ir jo situacija - identiška.

Tuo tarpu šuo vėl nemiegojo visą naktį. Ryte mes vėl ėjome pas gydytojus, šuniukui pastatė dvi lašines ir suleido 5 švirkštus vaistų. Pasak gydytojų, tai buvo imunitetą stiprinantys vaistai, kurio šuniukas net neturi. Dar kartą į veterinarus kreipėmės vakare.

Popiet sulaukėme skambučio iš panelių, kurios taip pat įsigijo šuniuką iš tos pačios Kauno moters - jų šuo buvo pilnas kirmėlių. Pokalbis pakrypo gydymo įstaigos link, kur mes lankomės. Gavome daugybę blogų atsiliepimų apie veterinarijos kliniką, kurioje mes lankomės, ir sulaukėme pasiūlymo pakeisti ją. Mums buvo pasiūlyta Aurimo Kviklio veterinarijos klinika senamiestyje, tačiau nenorėdami mėtytis dvejojome ir užbaigėme pokalbį.

Praėjo 20 minučių, pamatėme, kad mūsų šuniukui liko gyventi apie 10-20 minučių - jis sunkiai kvėpavo ir buvo beveik leisgyvis. Todėl nusprendėme vykti į tą kliniką. Ten atvykus mus pasitiko pats Aurimas Kviklys. Jis paaiškino, kad šuniukui nėra parvoviruso ir jis buvo be reikalo pumpuojamas vaistais.

Keturias paras praleidęs pas veterinarą A. Kviklį bei jo žmoną šuo pasveiko ir dabar yra sveikas, žvalus, laukiantis vaistų nuo kirminų. Norėtume jiems nuoširdžiai padėkoti ir visus įspėti apie šią aferistę, kuri prekiauja sergančiais šuniukais.

Sergantį šuniuką mums pardavusi moteris važinėja sidabriniu minivenu „Seat“, kurio valstybiniai numeriai FUV 945. Ji dažniausiai susitinka prie prekybos centrų ar degalinių. Galimi miestai: Kaunas, Marijampolė, Prienai. Naudojami elektroniniai adresai: fijona9@gmail.com; oziargasis1968@gmail.com, telefonai: 865329351 ir 860501192.  

Lrytas.lt nepavyko susisiekti su šia moterimi.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.