„Volvo“ perkelia savo elektromobilių gamybą į Europą: įtakos turėjo Europos ir JAV priimti sprendimai

2024 m. birželio 26 d. 14:59
„Volvo“ kompanija, kuri priklauso Kinijos „Geely“ koncernui, iki šiol savo elektra varomus automobilius gamino Kinijoje, tačiau po to, kai tiek Europa, tiek Amerika įvedė importo muitus Kinijoje gaminamoms mašinoms, ruošiasi savo elektromobilių gamybą skubiai perkelti į Europą.
Daugiau nuotraukų (2)
Kaip pasakojama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“, kita priežastis, kodėl „Geely“ nori gaminti „Volvo“ elektromobilius Europoje, yra labai nedidelė šių automobilių paklausa Kinijos rinkoje.
Kaip rašo britų „The Times“, „Volvo“ jau pradėjo elektromobilių gamybos perkėlimo procesą. Dar praėjusį rudenį kinai užsiminė, kad ruošiasi savo mažiausio elektromobilio „Volvo EX30“ gamybą perkelti į Belgijos Genko mieste esančią gamyklą.
Čia automobilio gamyba turėtų prasidėti jau kitais metais. Iš karto po to į tą pačią gamyklą ruošiamasi perkelti ir visureigio „Volvo EX90“ gamybą. Šie elektromobiliai, kurie skirti Amerikos rinkai, jau gaminami pačioje Amerikoje, o europiečiams skirti automobiliai bus gaminami Belgijoje.
„Volvo“ šiuo metu stato jau trečią gamyklą Europoje, kuri bus Slovakijos Košicės mieste. Kitos dvi veikia Geteborgo mieste, Švedijoje ir Genko mieste, Belgijoje. Slovakijos gamykla savo veiklą turėtų pradėti vykdyti po dvejų metų.
Joje bus gaminami naujausi „Volvo“ elektromobiliai ir tai logiška, nes pažvelgus į statistiką matosi, jog didžiąją dalį pajamų „Volvo“ gauna Europos rinkoje. Per pirmus penkis šių metų mėnesius „Volvo“ visame pasaulyje pardavė kiek daugiau nei 300 000 naujų automobilių ir daugiau nei pusė jų buvo parduoti Europoje.
Beje, Europoje šių automobilių populiarumas irgi auga labiausiai, tai yra, net trečdaliu. Daugiau nei pusė visų „Volvo“ parduotų automobilių Europoje yra varomi elektra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.