Nasser Al-Attiyah prisijungia prie „Dacia“ rally-raid komandos ir sieks pergalės 2025 m. Dakare

Penkiskart Dakaro ralio nugalėtojas Nasser Al-Attiyah prisijungia prie Dacia rally-raid komandos kaip oficialus vairuotojas.

Nasser Al-Attiyah prisijungia prie „Dacia“ rally-raid komandos ir sieks pergalės 2025 m. Dakare.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Nasser Al-Attiyah prisijungia prie „Dacia“ rally-raid komandos ir sieks pergalės 2025 m. Dakare.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2023, 3:11 PM

Oficialiai lenktynininkas prisijungs nuo bolido bandymo stovyklos, o 2025 m. startuos Dakaro ralyje ir FIA pasaulio ralio-raido čempionate (W2RC) kartu su Sébastien Loeb ir Cristina Gutierrez.

Prie „Dacia“ Dakaro programos jungiasi Nasserą Al-Attiyah. 52 metų Nasseras yra dukart FIA pasaulio ralio čempionas WRC-2 ralyje, taip pat 19 kartų laimėjęs FIA Artimųjų Rytų ralio čempionatą 2003–2015 m.

Jis dažnai dalyvauja ralio, ralio-raid ir žiedinėse varžybose. Jo pasiekimai ralio-raidų varžybose neturi sau lygių. Visų pirma, jis yra penkis kartus laimėjęs World Cup for Cross-Country Rallies ir du kartus – World Rally-Raid Championship Nasseras yra tikra Dakaro legenda. 2010 m. jis iškovojo antrąją vietą, Carloso Carlos Sainz atsilikęs 2 minutėmis ir 12 sekundžių. 2011 m. jis laimėjo savo pirmąjį Dakarą, aplenkęs Giniel de Villiers ir Carlos Sainz.

Vėliau jis dar kartą laimėjo Dakarą 2015 m., 2019 m., 2022 m. ir 2023 m. su šturmamu Mathieu Baumeliu, kuris taip pat prisijungs prie „Dacia“ komandoje. 47 metų Mathieu yra vienas sėkmingiausių Prancūzijos antrųjų vairuotojų, iškovojęs 4 pergales Dakare ir 12 pasaulio čempionato titulų (2 rally-raid, 1 WRC2 ir 9 MERC).

Nasseras Al-Attiyah ir Mathieu Baumelis sudarys trečiąjį „Team Dacia“ ekipažą, dalyvausiantį ralio ralio reido nuotykiuose, kartu su Sébastien Loeb ir Fabian Lurquin bei Cristina Gutiérrez Herrero ir Pablo Moreno Huete.

Nuo 2024 m. trys ekipažai Rallye du Maroc trasose testuos sintetiniais degalais varomą „Dacia“ markės ženklu papuoštą prototipą. Jų bendras tikslas – laimėti Dakarą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.