Kauniečiai pakraupę: dulkes teks ryti iki spalio, gyvenimo sąlygos gerokai pablogėjo

Remontuojant gatves kartais priimami neįprasti sprendimai. Aleksote įrenginėjant žiedinę sankryžą mašinų eismas nukreiptas žvyrkeliu. Prie jo gyvenantys kauniečiai dūsta nuo dulkių ir bijo dėl savo saugumo.

Žvyruotos O.Milašiaus gatvės, kuria šiuo metu rieda galybė automobilių, asfaltuoti artimiausiu metu neplanuojama.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žvyruotos O.Milašiaus gatvės, kuria šiuo metu rieda galybė automobilių, asfaltuoti artimiausiu metu neplanuojama.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žvyruotos O.Milašiaus gatvės, kuria šiuo metu rieda galybė automobilių, asfaltuoti artimiausiu metu neplanuojama.
Žvyruotos O.Milašiaus gatvės, kuria šiuo metu rieda galybė automobilių, asfaltuoti artimiausiu metu neplanuojama.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2022-08-10 19:15

Liepos pabaigoje Kauno savivaldybė paskelbė, kad prasideda Aleksote esančių Alyvų ir J.Pabrėžos gatvių žiedinės sankryžos įrengimo darbai, kurie truks iki spalio mėnesio. Dėl to automobilių eismas nukreiptas O.Milašiaus gatve.

Šios gatvės gyventojai tokiu sprendimu iš pradžių tik stebėjosi, o dabar niršta, nes jų gyvenimo sąlygos gerokai pablogėjo. O.Milašiaus gatvėje įsikūręs Marius Grigonis pasakojo, kad nors ši Aleksoto gatvė yra miesto teritorijoje, primena kaimo žvyrkelį.

„Kai gatvė buvo nutiesta, aplink ją privačius namus pasistatė nemažai kauniečių. Tačiau ji iki šiol nėra asfaltuota, nenutiesti ir šaligatviai.

Anksčiau šia gatve važinėdavo tik vietiniai gyventojai, todėl labai daug triukšmo ir taršos nebuvo. Nors savivaldybės jau ne vienus metus prašome gatvę išasfaltuoti, to taip ir nesulaukėme“, – sakė vyras.

Dabar, pasak M.Grigonio, automobilių srautai kur kas didesni.

„Nors prie gatvės pastatyti ženklai, įspėjantys, kad čia galima važiuoti tik 30 kilometrų per valandą greičiu, nemažai vairuotojų jų nepaiso, gatve lekia greičiau, dėl to kyla dulkių kamuoliai.

Dėl jų vairuotojams sunku pastebėti greta gatvės einančius žmones, ypač vaikus, nes šaligatvių nėra. Baisu, kad vieną dieną gali nutikti skaudi nelaimė. Manau, kad prieš nukreipiant eismą šia gatve savivaldybė ją turėjo išasfaltuoti ir nutiesti šaligatvius“, – sakė kaunietis.

Kita prie O.Milašiaus gatvės gyvenanti kaunietė Rima sakė, kad dėl nuo žvyrkelio kylančių dulkių negali ilsėtis savo namo kieme.

„Normalūs žmonės džiaugiasi, jei lyja retai, nes gali mėgautis saule.

Mes tiesiog meldžiamės, kad palytų, nes kieme nuo dulkių žolė pilka, apdulkėję ir lauko baldai, namo langai, durys.

Darže užaugintų prieskoninių žolių nebegalime valgyti. Kai eismas mūsų gatvėje suintensyvėjo, ji kelis kartus buvo laistyta, bet tai daroma per retai. Suprantu, kad darbai mieste turi vykti, bet mums teks kentėti iki spalio mėnesio“, – skundėsi kaunietė.

Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis sakė, kad dėl gatvių tinklo išdėstymo kitų apylankų trasos būtų neproporcingai ilgos ir vairuotojai greičiausiai vis tiek rinktųsi važiuoti O.Milašiaus gatve.

„Kad gatvė nedulkėtų, ji laistoma. Gatvės priežiūrai šiuo metu skiriamas išskirtinis dėmesys, ji nuolat greideriuojama“, – tikino A.Pakalniškis.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo, kitais metais bendrovė „Kauno vandenys“ planuoja O.Milašiaus gatvėje kloti lietaus nuotekų tinklus. Asfaltavimo darbai bus planuojami tik kai tinklai bus įrengti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.