Birštonui uždraudus motociklų eismą, savo planus skelbia ir pajūris

Palanga ir Neringa nežada eiti Birštono keliu – motociklų judėjimo kurortuose nedraus. Pasak pajūrio merų, toks sprendimas nėra aktualus, mat didelių problemų motociklai, skirtingai nei Birštone, gyventojams esą nekelia.

Palanga ir Neringa nežada eiti Birštono keliu – motociklų judėjimo kurortuose nedraus. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Palanga ir Neringa nežada eiti Birštono keliu – motociklų judėjimo kurortuose nedraus. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Palanga ir Neringa nežada eiti Birštono keliu – motociklų judėjimo kurortuose nedraus. <br>R.Jurgaičio nuotr.
Palanga ir Neringa nežada eiti Birštono keliu – motociklų judėjimo kurortuose nedraus. <br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-04-10 11:20, atnaujinta 2020-04-10 12:49

Balandžio 8 dieną, atsižvelgdama į gyventojų prašymus, Birštono savivaldybės saugaus eismo komisija priėmė sprendimą uždrausti motociklų eismą Birštono mieste.

Skelbiama, jog sprendimas buvo priimtas dėl motociklininkų keliamo triukšmo, viešosios tvarkos trikdymo ir įžūlaus elgesio mieste. Tiesa, draudimas negalios mopedais važinėjantiems piliečiams.

Nuo šiol motociklininkams bus leidžiama atvykti į automobilių stovėjimo aikštelę, esančią Žvėrinčiaus gatvės pradžioje, ir aikštelę prie prekybos centro „Norfa“. Nuo šių kelionę tęsti bus galima pėsčiomis.

Naujienų portalas lrytas.lt susisiekė ir su kito Lietuvos kurorto – Druskininkų – meru Ričardu Malinausku. Politikas tikino, jog apie Birštono planus girdėjo, tačiau panašių ribojimų mieste taikyti neplanuoja.

„Kol kas tokio klausimo su savivaldybės atstovais nesvarstėme, tačiau jei matysime, jog tai tampa problema, imsimės veiksmų. Iki šiol žmonių nusiskundimų gavę nesame.

Taip, pastebiu, jog kartais vienas kitas motociklas pravažiuoja garsiau. Vieniems tai patinka, kitiems – nelabai, tačiau kol tai netrukdo rimčiai, poilsiui ir vaikščiojimui gatvėse, tol klausimo ir nekeliame“, – aiškino R.Malinauskas.

Tiesa, panašu, jog šis nutarimas ir toliau išliks unikaliu bei bent jau pajūryje neįsigalios: tiek Neringos, tiek Palangos merai portalui lrytas.lt tvirtino, jog eismo ribojimo pokyčių imtis nesiruošia.

„Saugaus eismo komisija buvo nagrinėjusi motociklų draudimo klausimą, bet jokių draudimų neįvedėme. Dažnu atveju į Neringą atvažiuoja prabangūs motociklai, buvo ir „Harley-Davidson“ motociklų būrio važiavimas vietiniais keliais.

Aišku, triukšmo buvo, bet kadangi tokie reginiai pakankamai reti, tai tampa savotiška pramoga, žmonėms įdomu pasižiūrėti“, – portalui lrytas.lt pasakojo Neringos meras Darius Jasaitis.

Anot D.Jasaičio, policija keliuose viešąją tvarką labai griežtai prižiūri, pasirūpina, jog motociklininkai ratų be reikalo nesuktų, tad žmonėms didelių problemų nekelia.

Tuo metu Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus tikino, jog Palangos miesto savivaldybė iki šiol nėra sulaukusi nė vieno skundo dėl motociklų keliamo triukšmo.

„Praktiškai visi pasaulio miestai įsileidžia įvairias transporto priemones, tad taip elgsimės ir mes. Per tiek metų, kiek gyvuoja Palanga, nesame susilaukę nė vieno skundo, prašančio, jog būtų ribojamas motociklų eismas.

Nėra tokios problemos, nėra nusiskundimų. Taip, atvažiuoja motociklai, bet didelio triukšmo nesukelia“, – lrytas.lt naujienų portalui aiškino Palangos meras.

Š.Vaitkus sakė, jog Palanga yra kurortas, tad normalu, jog vienas kitas triukšmingesnis atvejis pasitaiko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.