Vilniečiai „Pajūrio ekspresu“ į Nidą važiuoti nenori: rėžia – net į Tenerifę nusigautų greičiau

Vilniečių iš automobilių į traukinius nepersodinsi – rodo MadeinVilnius.lt atlikta apklausa. „Lietuvos geležinkeliai“ jau aštuntą sezoną planuoja vykdyti jungtines savaitgalio keliones į šalies pajūrio kurortus. Šiemet „Pajūrio ekspreso“ reisai startuos gegužės 31 d. ir bus vykdomi iki rugpjūčio 25 d. Iš paviešinto tvarkaraščio, „ekspreso“ kelionė iš Vilniaus į Palangą truks beveik 5 valandas, o į Nidą – 6 val. ir 40 min.

Kelionė iš Vilniaus į Palangą truks beveik 5 valandas, o į Nidą – 6 val. ir 40 min.<br>„Lietuvos geležinkelių“ nuotr.
Kelionė iš Vilniaus į Palangą truks beveik 5 valandas, o į Nidą – 6 val. ir 40 min.<br>„Lietuvos geležinkelių“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aneta Kurowska

May 28, 2024, 8:32 AM

Miesto gyventojams važiuoti iki Nidos apie 7 val. – per ilgai. Net 43 proc. (745 žmonės) atsakė, kad į pajūrį važiuotų su nuosava transporto priemone, juk taip yra greičiau. Dar 29 proc. (496 žmonės) sako, kad jeigu neturėtų kito pasirinkimo, važiuotų traukiniu, bet tai nėra jų pirmas pasirinkimas.

„Tai kad į Tenerifę greičiau su lėktuvu“, – šmaikštauja vilniečiai.

„Su autobusu greičiau“, – rašo kiti skaitytojai.

Tik 15 proc. (251 žmogus) į klausimą, ar važiuotų į Nidą su traukiniu, atsakė „žinoma“. Kiti 14 proc. (237 žmonės) sako, kad jiems tai yra neaktualu.

Iš viso MadeinVilnius.lt apklausoje dalyvavo 1729 žmonės. Apklausa vyko nuo pirmadienio, gegužės 20 d., iki penktadienio, gegužės 24 d.

Jungtiniais traukinių ir specialių autobusų reisais bus galima vykti tarp sostinės ir Palangos, Nidos, Preilos, Pervalkos bei Juodkrantės.

Bilietų kainos išlieka tokios pačios, kaip ir pernai – tęstinio maršruto standartiniai antros klasės bilietas iki Palangos kainuos 27,2 euro, iki Nidos – 28,3 euro.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.