„Renault“ ir „Dacia“ Baltijos šalyse: štai ką pernai pasiekė ir kuo gali pasigirti

Penktus metus iš eilės „Renault“ išlieka Baltijos šalių komercinių automobilių rinkos lyderiu. 2022 m. užregistruoti 2 258 „Renault“ furgonai, sudarantys 23,8 proc. rinkos. Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje „Renault“ furgonai užėmė pirmąją vietą.

„Renault“ ir „Dacia“ automobiliai.<br>Lrytas.lt koliažas
„Renault“ ir „Dacia“ automobiliai.<br>Lrytas.lt koliažas
Penktus metus iš eilės „Renault“ išlieka Baltijos šalių komercinių automobilių rinkos lyderiu.<br>Gamintojo nuotr.
Penktus metus iš eilės „Renault“ išlieka Baltijos šalių komercinių automobilių rinkos lyderiu.<br>Gamintojo nuotr.
„Dacia“ pakilo 4 pozicijomis sudėtingoje automobilių rinkoje Baltijos šalyse.<br>Pranešimo autorių nuotr.
„Dacia“ pakilo 4 pozicijomis sudėtingoje automobilių rinkoje Baltijos šalyse.<br>Pranešimo autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 15, 2023, 1:02 PM

„Renault Master“ išlaikė lyderio pozicijas savo segmente ir Baltijos šalių komercinių automobilių rinkoje. Populiarus ir „Renault Trafic“, kuris taip pat yra savo segmento lyderis.

2022 m. Baltijos šalyse buvo užregistruoti 4363 „Renault“ lengvieji automobiliai ir furgonai. Šis rezultatas prekės ženklui užtikrino ketvirtąją vietą Baltijos šalių rinkoje.

Palyginti su 2021 m., „Renault“ elektrifikuotų automobilių (HEV, PHEV, BEV) pardavimai išaugo trečdaliu, „E-Tech“ serijos automobiliai jau sudaro 22 proc. produktų asortimento.

2022 m. „Renault“ penktą kartą iš eilės tapo Baltijos šalių komercinių automobilių rinkos lyderiu ir užėmė pirmąją vietą pagal pardavimus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Užregistruoti 2 258 „Renault“ furgonai, sudarantys 23,8 proc. rinkos.

„Renault Master“ jau daugelį metų išlaiko lyderio pozicijas furgonų iki 3,5 t kategorijoje. 2022 m. užregistruota 1 587 šio modelio vienetų. Mikroautobusų segmente pirmauja „Renault Trafic Passenger“, sudarantis 26 proc. Vidutinių furgonų segmente pirmąją vietą užima „Renault Trafic“, kuriam atitenka 17,8 proc., ketvirtoji vieta keleivinių furgonų segmente atiteko „Renault Express Van“.

2022 m. Baltijos šalyse buvo užregistruoti 4363 „Renault“ lengvieji automobiliai ir furgonai, tad „Renault“ patenka į ketvirtąją vietą ir užima 6 proc. Baltijos šalių rinkos.

2022 m. buvo parduoti 2 105 „Renault“ lengvieji automobiliai, o prekės ženklo rinkos dalis sudarė 3,3 proc. Pagal lengvųjų automobilių pardavimus privatiems klientams „Renault“ pateko į TOP8 sąrašą (viena pozicija aukščiau, lyginant su 2021 m.).

Populiariausiu keleiviniu modeliu išliko „Renault Arkana“ (458 vnt.), po jo sekė „Renault Captur“ (348 vnt., 20,1 proc. pardavimų sudaro hibridinės versijos). Nemažas klientų susidomėjimas ir „Clio“, kuris savo segmente užima ketvirtąją vietą.

„Renault“ užima trečiąją vietą pagal elektromobilių pardavimus Europoje ir antrąją vietą pagal visiškai hibridinių automobilių pardavimus Europoje. Baltijos šalių rezultatai rodo, kad „Renault“ elektrifikuotų automobilių (HEV, PHEV, BEV) pardavimai išaugo trečdaliu. „Renault E-Tech“ asortimentas sudaro 22 proc. prekės ženklo asortimento.

„Renault“ siūlo platų elektrinių ir hibridinių lengvųjų automobilių pasirinkimą, kurį sudaro visiškai elektriniai automobiliai „ZOE E-Tech electric“ ir „Megane E-Tech electric“, taip pat hibridiniai automobiliai: „Clio E-Tech Full Hybrid“, „Captur E-Tech Full Hybrid“, „Megane Grandtour E-Tech Plug-in Hybrid“, „Arkana E-Tech Full Hybrid“. Komercinių automobilių asortimentą papildo elektriniai „Kangoo Van E-Tech“ ir „Master E-Tech electric“ modeliai.

Dacia“ pakilo 4 pozicijomis lengvųjų automobilių rinkoje Baltijos šalyse

„Dacia“ pakilo 4 pozicijomis sudėtingoje automobilių rinkoje Baltijos šalyse – prekės ženklo pardavimai padidėjo 1,4 proc. ir pasiekė 2 853 išleistų modelių rezultatą.

„Dacia Sandero“ pateko į pardavimų privatiems klientams TOP1, pasiekdama 555 išleistų modelių Baltijos šalyse rezultatą. Nuo 2017 m. „Sandero“ taip pat yra privačių klientų dažniausiai perkamas automobilis Europoje.

„Dacia Duster“ modelis užėmė penktą vietą C-SUV segmente Baltijos šalyse.

Nuo 2022 m. pavasario Baltijos šalyse pristatyti 274 „Dacia Jogger“ modeliai – tai trečias, po „Duster“ ir „Sandero“, geriausiai parduodamas „Dacia“ modelis.

Nuo 2021 m. balandžio Baltijos šalyse jau užsakyta daugiau kaip 200 „Dacia Spring“ modelių. Praėjusiais metais buvo išleisti 145 šio modelio vienetai.

„Dacia“ yra vienintelis gamintojas, siūlantis platų automobilių su dviejų rūšių degalų (benzino ir suskystintųjų gamtinių dujų) varikliais pasirinkimą. Modelių su gamykloje sumontuota SGD įranga pardavimai sudaro daugiau kaip 24 proc. visų „Dacia“, o „Dacia Jogger“ atveju – beveik 47 proc.

„Dacia“ užėmė 5,9 proc. privačių klientų rinkos, patekdama į TOP5, daugiau nei 50 proc. prekės ženklo pardavimų atitenka privatiems klientams.

Platus modelių su naujuoju vizualiniu identitetu asortimentas prieinamas jau nuo šių metų. Papildomai „Dacia“ pradėjo įgyvendinti naują savo salonų išorės ir vidaus vizualinį identitetą, kurį numatoma baigti 2023 m.

Pardavimai 2022 metais

2022 metais „Dacia“ pardavė 2 853 lengvuosius automobilius, lengvųjų automobilių rinkoje pakildama keturiomis pozicijomis. Prekės ženklo rinkos dalis sudarė 4,4 proc., t. y. 1,4 proc. punkto daugiau nei 2021 m., o pats prekės ženklas pateko į lengvųjų automobilių rinkos TOP5 sąrašą, kuriame pagal pardavimus privatiems klientams užėmė penktąją vietą.

Geriausiai parduodamu „Dacia“ serijos automobiliu pripažintas „Dacia Sandero“. 2022 metais Baltijos šalyse buvo pristatyti 837 šio modelio automobiliai. Modelis pateko į TOP1 privačių klientų segmente ir TOP2 visame B segmente. „Sandero“ taip pat pasižymi gausiu pardavimų deriniu, kurio daugiau kaip 82 proc. sudaro „Stepway“ versija. „Dacia Sandero“ užėmė pirmąją vietą B segmente Lietuvoje, antrąją Latvijoje ir trečiąją Estijoje.

Antruoju rezultatu gali pasigirti „Dacia Duster“ serija, kurios pristatyta 1348 vienetai. C-SUV segmente „Duster“ užėmė penktąją vietą. Šiais metais salonuose pasirodė „Duster“ versija „Extreme“ – dar labiau į „laukinę gamtą“ orientuotas „Dacia“ pasiūlymas.

Praėjusiais metais „Dacia“ asortimentą papildė naujas modelis – „Dacia Jogger“. Šis 5-ių arba 7-ių vietų automobilis klientų tapo ypač mėgstamas. Praėjusiais metais buvo pristatyti 274 „Dacia Jogger“ modeliai, o pati serija užėmė trečiąją vietą tarp populiariausių šios markės modelių.

„Jogger“ su suskystintųjų dujų varikliu pardavimai sudaro beveik 47 proc. Dažniausiai klientų pasirenkama „Extreme“ versija su gamykloje sumontuota SGD įranga ir septyniomis sėdimomis vietomis.

„Dacia“ su gamykloje sumontuota SGD įranga

Dviejų degalų rūšių (benzino ir suskystintųjų dujų) varikliai sudaro 24 proc. prekės ženklo pardavimų Baltijos šalyse. „Dacia“ yra vienintelis gamintojas, siūlantis platų automobilių su dviejų degalų rūšių (benzino ir SGD) varikliais pasirinkimą.

Ekologiškų, ekonomiškų ir praktiškų „Dacia“ TCe 100 SGD variklių asortimentas sulaukė didelio klientų susidomėjimo. Trečdalį Baltijos šalyse privatiems klientams parduodamų automobilių sudaro automobiliai su gamykloje sumontuota SGD įranga.

2023 metais

„Dacia“ įdiegė naują vizualinį identitetą visiems asortimento modeliams. Visi automobiliai salonuose pasirodys su naujuoju logotipu. Naujasis logotipas ant automobilių ir naujasis „lauko“ stiliaus vizualinis identitetas iki šių metų pabaigos bus matomas ir automobilių salonuose bei paslaugų teikimo vietose. „Dacia“ pasikeitė, tačiau išliko prekės ženklu ištikimu svarbiausiems dalykams.

„Dacia“ svarbu siūlyti automobilius, kurie puikiai atitinka klientų poreikius be perteklinių priedų. Visų pirma tai tvirti ir patikimi automobiliai, universalūs ir patogūs kasdieniam naudojimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.