Viršijusiems greitį D.Britanijoje – nauja žinia

Didžiosios Britanijos valdžia įveda naujovę. Netrukus britai, kurie pažeidė kelių eismo taisykles, apie tai galės sužinoti internete.

Daugiau nuotraukų (1)

Žinių radijas

Mar 2, 2015, 2:49 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 9:03 PM

Nauja paslauga pradės veikti Anglijoje ir Velse. Šių kraštų vairuotojai galės sužinoti internete, kokią baudą jiems reikia susimokėti už greičio viršijimą ar važiavimą be galiojančio draudimo liudijimo.

Tai, anot Britanijos įstatymų, nėra sunkūs pažeidimai, ir dėl to žmonėms nebus būtina atvykti į policijos komisariatą.

Tai yra dalis Britanijos vyriausybės siekio modernizuoti teismų sistemą. Kiekvienais metais valdžios įstaigas dėl menkų pažeidimų aplanko daugiau kaip pusė milijono britų.

Tikimasi, kad naujoji tvarka gerokai sumažins valdžios įstaigų apkrovimą ir leis teisėsaugos institucijoms daugiau dėmesio skirti sunkesniems nusikaltimams tirti.

Ši paslauga padės ir sutaupyti pinigų, mat nereikės nubaustiems vairuotojams siuntinėti pranešimų paštu – viskas vyks virtualioje erdvėje. Modernizavimui ir dalies funkcijų perkėlimui į virtualią erdvę britai investuos net 160 milijonų svarų.

Komentuodamas naujai įsigaliosiančią sistemą Britanijos kelių policijos vadovas originaliai pajuokavo, perspėdamas vairuotojus, nubaustus už naudojimąsi mobiliuoju telefonu, netikrinti jiems paskirtos bausmės sėdint prie vairo, nes taip jie vėl nusižengtų įstatymui.

Parengė Ramūnas Fetingis

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.