Juokas iki skausmo: košmaras veterinaro kabinete

Vienintelis apsilankymas veterinaro kabinete jūsų mylimam keturkojui amžiams gali tapti pačiu baisiausiu košmaru.

Apsilankymas veterinaro kabinete daugeliui augintinių tampa baisiausiu košmaru.<br>AOP nuotr.
Apsilankymas veterinaro kabinete daugeliui augintinių tampa baisiausiu košmaru.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2014, 10:01 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 9:25 AM

Skausmingą adatos dūrį ar kitą ne itin malonią procedūrą išgyvenę augintiniai ilgam tai prisimins, tad nieko keisto, kad gyvūnų reakcija ir kūno kalba, atvykus į veterinarijos kliniką ar vos tik išgirdus žodžio pradžią „vet...“, parodo ir jų emocinę būklę. Vieni jų ima slėptis po stalu, kiti sulenda į pirmą pakeliui pasitaikiusią dėžę, treti – lipa ant šeimininko rankų.

Tad šioje nuotraukų galerijoje galite pamatyti iki skausmo juokingas gyvūnų reakcijas, kai vizitas pas veterinarą – nebeišvengiamas.

Kaip pataria veterinarai, norint įveikti augintinio baimę klinikoje, vertėtų joje apsilankyti bent kartą per mėnesį, tačiau neatlikti jokių procedūrų, o tik mielai pabendrauti su gydytoju. 

Klinikoje savo augintinį palepinkite skanėstais, kalbėkite ramiu tonu ir būtinai pagirkite, jei jis elgiasi paklusniai. Leiskite, kad skanėstą jūsų augintiniui duotų ir pats veterinaras.

Gydytojui leidus, pasivaikščiokite po kliniką, kad jūsų augintinis prie jos priprastų.  Jei gyvūnas panikuoja ir paniškai bijo, išeikite, palaukite kol nusiramins ir pabandykite užeiti dar kartą.  

Žinoma, jei jūsų katė ar šuo nesileidžia net priartėti prie pastato, teks nemenkai paplušėti, kad vizitas pas veterinarą bent jau netaptų kančia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.