Kalėjime gimęs atlikėjas Deividas Valma prabilo apie sunkią vaikystę: „Ne kartą teko miegoti tiesiog gatvėje“

Jau netrukus sveikinsime savo mamas su Motinos diena. Bus šypsenų, apsikabinimų ir, žinoma, gražių nuotraukų socialiniams tinklams. O ką sveikina ir kokias nuotraukas rodo tie, kurie mamos neturėjo? Arba ji buvo, bet tikrai ne šalia jų?

Deividas Valma.
Deividas Valma.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
 Laidos akimirka.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

May 2, 2024, 2:07 PM

Ketvirtadienio vakarą LNK laidoje „Bučiuoju. Rūta“ sėkmės istorijos, kurias būtų galima pasakoti mokyklose: kaip tie, kurie negimė su auksiniu šaukštu, sugebėjo pasiekti aukštumas.

„Jei būčiau jį pasiėmusi iš vaikų namų – jis taptų narkomanu ir greičiausiai sėdėtų kalėjime“, – sykį yra prasitariusi prieš 4 metus mirusi dainininko Radžio mama.

Tačiau Radžis, paklaustas ar kada susimąstė kas būtų, jeigu būtų augęs su priklausomybę narkotikams turėjusia ir 15 metų kalėjime praleidusia mama, atsakė trumpai ir aiškiai: „Apie tai niekada negalvoju, nes turiu savo globėją Vidą ir savo muziką.“ Beje, savo globėja Vidą Radžis vadina savo mama ir būtent ją sveikins per Motinos dieną.

Radžis prisiminė ir skaudžius išgyvenimus. Iki dvejų metų jis kartu su mama gyveno moterų kalėjime. Po to pateko į vaikų globos namus. Ir nors mama jį kviesdavosi atvykti į pasimatymus kalėjime, Radžis sako labai nenorėdavęs ten važiuoti: „Ji mane kviesdavosi tik dėl to, kad gautų amnestiją ir ją paleistų anksčiau į laisvę. Pamenu, bijodavau to kalėjimo, slėpdavausi, kad tik nereikėtų ten važiuoti.“

„Už save kovojau nuo mažų dienų, o už žodį „vaiknaminis“ kibdavau į atlapus. Visi žinojo, kas toks yra Aleksandrovičius ir stovėdavo ramiai“, – pasakoja dainininkas paklaustas, ar neteko patirti patyčių dėl to, kad augo vaikų globos namuose.

Dar vienas laidos dalyvis, dainininkas Deividas Valma taip pat gimė kalėjime. Tėvai turėjo priklausomybę alkoholiui, tad nuo mažų dienų jam buvo įprasta nevalgyti dvi ar net tris dienas: „Tėvai nuolat gerdavo, namuose susirinkdavo jų draugai, man net nebūdavo kur miegoti. Ne kartą teko miegoti tiesiog gatvėje.“

Vėliau Deividas pateko į vaikų globos namus, o po to išgarsėjo muzikiniuose televizijos projektuose. Kai jį ėmė rodyti televizija, tėvai prisiminė turintys sūnų ir jį susirado. Deividas sako ant mamos ir tėčio nepykstantis, bet pajautė, kad jie iš jo veikiausiai nori naudos, o su Mamos diena nieko nesveikins, nes bendravimo su vis dar gyva mama tiesiog nėra.

Studijoje svečiavosi pilateso instruktorius Artūras Čižas. Jo mama taip pat turėjo stiprią priklausomybę alkoholiui, tad jis puikiai žino ką reiškia nevalgyti ištisas dienas.

„Mumis nelabai rūpinosi, o iš tokių ekstremaliausių patirčių prisimenu, kad teko rinkti bulvių lupenas iš šiukšlių dėžės, pasikepti jas ant pečiaus ir valgyti, nes tiesiog nebuvo kito pasirinkimo“, – pasakoja treneris.

Būdamas ketvirtoje klasėje jis pateko į vaikų globos namus: „Mokytojai pastebėjo, kad į mokyklą einame ne mokytis, o pavalgyti, nes namuose tiesiog neturėdavome maisto.“ Dabar Artūras pats sukūrė šeimą, dirba pilateso instruktoriumi ir netrukus ketina atidaryti nuosavą pilateso studiją. Nors Artūro mama vis dar gyva, paklaustas, ką sveikins su Mamos diena, jis iškart prisiminė vaikų globos namų auklėtoją.

LNK laidos „Bučiuoju. Rūta“ studijoje svečiavosi ir mamos parodijomis išgarsėjusį turinio kūrėjas Edvinas Krupinskas. Jis trumpuose vaizdeliuose „Instagrame“ vaidina visiems puikiai žinomas situacijas, kuriose dalyvauja jo sukurtas personažas „Mama“. Nors Edvino mamos jau dvejus metus nėra šiame pasaulyje, jis sako iki šiol dėkingas savo mamai už tai, kad įkvėpė jį sukurti žaibiškai išpopuliarėjusį personažą.

Įkvepiančios sėkmės istorijos – jau šį ketvirtadienio vakarą, 20 val. laidoje „Bučiuoju. Rūta“ tik per LNK.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.