Prie Vidaus reikalų ministerijos piketuos ugniagesių gelbėtojų profsąjungos

Ketvirtadienį prie Vidaus reikalų ministerijos (VRM), Ugniagesių gelbėtojų profesinė sąjunga (UGPS) ir Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS) rengia piketą, kuriuo siekiama atkreipti dėmesį į ugniagesiams skiriamą nepakankamą finansavimą.

Rengia piketą, kuriuo siekiama atkreipti dėmesį į ugniagesiams skiriamą nepakankamą finansavimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rengia piketą, kuriuo siekiama atkreipti dėmesį į ugniagesiams skiriamą nepakankamą finansavimą.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rengia piketą, kuriuo siekiama atkreipti dėmesį į ugniagesiams skiriamą nepakankamą finansavimą.<br>J. Elinsko (ELTA) nuotr.
Rengia piketą, kuriuo siekiama atkreipti dėmesį į ugniagesiams skiriamą nepakankamą finansavimą.<br>J. Elinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Miglė Valionytė

May 16, 2024, 8:29 AM, atnaujinta May 16, 2024, 8:31 AM

Pagrindinis ugniagesių gelbėtojų piketo tikslas – užsitikrinti finansavimą, kad būtų įmanoma įgyvendinti Vyriausybės deleguotas funkcijas.

Anot NPPSS vadovo Sauliaus Džiauto, jau keletą metų profsąjungos kreipiasi į Vyriausybę dėl lėšų skyrimo etatų didinimui, tačiau norimų rezultatų nepasiekta.

„2021 m. Valstybės kontrolė nustatė, kad Lietuvoje trūksta 700 ugniagesių, dabar – pagal numatytus standartus – jų trūksta virš 1000. (…) Kasmet mokykla gali išmokyti tik 200 ugniagesių, tokie pajėgumai“, – Eltai teigė S. Džiautas.

„Per tris metus nepadaryta dėl to nieko, net minusinis rezultatas“, – pridūrė jis.

NPPSS vadovo teigimu, ugniagesiai ėmėsi visų priemonių, kad situacija šalyje keistųsi, tačiau Vyriausybei nesiimant iniciatyvos, piketu bus siekiama atkreipti ir visuomenės dėmesį.

„Mes pateikėme viską ir planą sukūrėme, bet matydami, kad nieko nebegalime padaryti, norime atkreipti visuomenės dėmesį, kad kai ugniagesiai nesaugūs, nesaugūs ir jie. Kai vietoje 4–5 ugniagesių atvyksta 2–3, patikėkite, rezultatas gali būti skaudus“, – sakė NPPSS vadovas.

S. Džiautas pažymėjo, kad piketo metu profsąjungos tikisi susitikti ir pasikalbėti vidaus reikalų ministre arba viceministru.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.