9 ūkiai aplink Vilnių, kuriuose ir smagiai praleisite laiką, ir papildysite albumą kvapą gniaužiančiomis nuotraukomis

Nedaugelis turi prabangą matyti iš arti augančius gyvūnus, tad vaikams pažinti įvairią gyvūniją, smagiai praleisti laiką ir pasidaryti daugybę puikių nuotraukų, geriausia proga yra specialiai tam įsteigtuose gyvūnų ūkiuose. Čia, skirtingai nuo zoologijos sodų, gyvūnai auginami pakankamai laisvai. Sąrašu, kokius ūkius galima aplankyti netoli Vilniaus dalijasi „Nėra blogo oro“ tinklaraštininkė ir mama Lina Vasiliauskienė.

Nereikia važiuoti toli, kad rastumėte įdomius gyvūnų ūkius.<br>„Nėra blogo oro“ nuotr.
Nereikia važiuoti toli, kad rastumėte įdomius gyvūnų ūkius.<br>„Nėra blogo oro“ nuotr.
Alpakų ūkių yra tiek Vilniaus mieste, tiek aplink jį.<br> „Nėra blogo oro“ nuotr.
Alpakų ūkių yra tiek Vilniaus mieste, tiek aplink jį.<br> „Nėra blogo oro“ nuotr.
Pelėdų parkas.<br> „Nėra blogo oro“ nuotr.
Pelėdų parkas.<br> „Nėra blogo oro“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 19, 2024, 11:00 AM

„Čia rasite gyvūnų ūkius, kurie nuo sostinės nutolę iki 50 km. Pažinti gyvūną ne iš knygų šiuolaikiniam miesto vaikui nėra tokia lengva užduotis. Mažai, kas iš mūsų turime kaimus, kuriuose galėtume aplankyti senelius ir pasidžiaugti gyvūnų terapijos teikiamais malonumais, o vaikui ne tik pamatyti kaip iš tikro atrodo tie gyvūnai, bet ir išgirsti, paglostyti. Įdomiausia tai, kad kaip mano beveik devynmetė sako : „Mama, aš mačiau alpakas, lamas, kupranugarius, bet taip ir neteko per savo gyvenimą pamatyti kiaulės“ . Tai štai egzotinis gyvūnas Lietuvoje visai ne kupranugaris, o kiaulė! Aplink Vilnių kiaulių nepamatysite, bet yra ne vienas gyvūnų ūkis, kuriame galėsite betarpiškai pabendrauti su gyvūnais“, – įsitikinusi Lina.

Nemokamai kviečia aplankyti stumbrus

Nemokama pramoga! Tik 50km nuo Vilniaus galite aplankyti, pamaitinti, pabendrauti su elniais, briedžiais ir stumbrais! Viskas, ko jums reikia atsivežti daug savo obuolių ar morkų.

„Mes turėjom keletą kilogramų ir buvo per mažai tiek gyvūnams, tiek vaikams , kad juos maitint“, – juokiasi L. Vasiliauskienė.

Pramoga nemokama, lankoma patogiu metu. Svarbu tik į GPS adresą įrašyti Azumiškes ir keliauti kelią per Gužius, nes kitas kelias veda per poligoną ir keliai toli gražu ne kasdien pravažiuojami.

Į pasimatymą su žirgais, poniais ir triušiukais

„Debesų ganyklos“ šeimininkai kviečia atvykti į svečius piknikui, kurio metu jūs ir jūsų mažieji turės galimybę pabendrauti su gyvūnais bei prisidėti prie jų priežiūros. Piknikai išskirtiniai tuo, kad yra visiškai privatūs – vienu metu yra priimama tik viena grupė, taigi visas gamtos spektaklis bus skirtas vien tik jums. Taip pat organizuojamos atvirų durų dienos kai su registracija vaikai gali aplankyti gyvūnus

Kontaktai: Dasionių km., Vilnius, Lietuva Telefonas: +370 605 75060.

Elnių SPA

Kernavės pristatyti nereikia, tačiau ar žinote, kad visai šalia šio nuostabaus miestelio yra elnių SPA ? Tai vieta, kurioje siūloma pamedituoti žiūrint į tauriuosius elnius arba dalyvauti jų maitinime, apžiūrėti ragų kolekciją. Elnius galima maitinti per tvorą. Didelėje pievoje šalia elnyno galima pasistatyti palapinę, sudalyvauti ekskursijoje po sengirę. Yra pastatyta pavėsinė, kurioje galima švęsti gimtadienius.

„Būtinai važiuodami atsivežkite vaisių ir daržovių – tikrai pradžiuginsite elnius. Beje, jei norite danielius maitinti be jokių tvorų– tuomet rekomenduoju vykti iki Kauno ir aplankyti „Perlinius Danielius“, tai viena nuostabiausių vietų Lietuvoje , kurioje gali aplankyti gyvūnus“, – pataria mama.

Elnių SPA adresas: Rudeikiškiai, Kernavės sen., Širvintų raj.

Darbo laikas : Savaitgaliais: 11 – 16 val. (individualiems lankytojams rezervacijos nėra) iš anksto rezervuotu laiku

„Zoo park“ Vilnius

„Šis modernus zoologijos sodas po stogu pakeitė mano visus turėtus įsitikinimus ir stereotipus apie zoologijos sodus ir jau prieš keletą metų tapo viena mėgstamiausių vietų Vilniuje nueiti su vaikais. Tai nuostabi gyvūnų oazė. Visa šeima esame apžavėti lemūrais, kurie vaikšto laisvai, lakstančiais marmozėčiais, iš delno valgančiomis papūgomis ir kitais gyvūnais. Tai puiki erdvė gyvūnų pažinimo džiaugsmui“, – pasakoja Lina.

Kontaktai: Adresas: Verkių g. 27, Vilnius (Ogmios miestas) Darbo laikas : I-VII 10:00 – 20:00

Trakų vokės Alpakos – pačiame Vilniuje

Vilniaus mieste gyvena alpakos! Taip taip, Vilniaus miesto ribose apie 15 km nuo miesto centro ant Vokės upės kranto galite susipažinti su šiais mielumo įsikūnijimai! Juos pamaitinti, paglostyti ir išgirsti įdomių faktų ne tik apie čia Vokės Vingio Alpakos gyvenančias alpakas, bet ir apskritai apie šiuos gyvūnus. Alpakoms maistą duoda šeimininkai.

Kaina 7 eurai žmogui nuo 2 m. Trukmė apie 1 val. Reikia registruotis  info@vokesvingioalpakos.lt arba +370 603 24 691.

Sudervės alpakos

Kaip sako šeimininkai: šiuo metu galime pasiūlyti pabendrauti su mūsų jaunomis alpakomis, vėliau planuojame organizuoti įvairius užsiėmimus, pasitelkiant bendravimo su autizmo spektro sutrikimą išmanančius specialistus, o taip pat organizuoti dienos stovyklas vaikams, kur jie galėtų pajusti kaimo gyvenimą, pabūti arčiau gamtos.

Apsilankymo kaina 7 eurai žmogui,vaikams, iki 3 metų, nemokamai. Turintiems neįgalumą ir lydintiems asmenims apsilankymas nemokamas. Laiką prašome rezervuoti šiuo telefonu +37067868581

Alpakų pieva

Alpakų pieva įsikūrusi Mostiškėse, Vilniaus raj., apie 40 km nuo Vilniaus.

Mažas ir jaukus nuostabių gyvūnų ūkis. Vietoje galima įsigyti morkų, kuriomis pavaišinsite šiuos gyvūnus, juos pavedžioti, kartu nusifotografuoti. Čia yra mezgamos alpakos vilnos kojinės, pirštinės bei kitokie rankdarbiai.

Būtina registracija +370 655 93855. Adresas: J.K. Obsto gatvė 12, Mostiskės, Vilniaus raj.

Alpakos Trakai

Tai pirmasis alpakų ūkis – veislynas Lietuvoje, kuris įsikūręs ramiame vienkiemyje, ant Alsakio ežero kranto. Čia organizuojamos pažintinės ekskursijos tiek vaikams, tiek suaugusiems, norintiems prisiliesti prie gamtos, pabėgti nuo miesto ir sužinoti iš kur kilo ir kaip į Lietuvą atkeliavo pirmosios alpakos.

Atstumas nuo Vilniaus apie 35 km. Adresas: Trakų raj., Seimėnų kaimas. Užsiregistruoti tel. nr. +37068685832.

Pelėdų parkas

Apsilankymas „Pelėdų parke“ leis jums susipažinti su įvairių rūšių pelėdomis iš arčiau, turėsite galimybe pajusti šių nuostabių gyvūnų didingumą. Čia užinosite daug apie pelėdų gyvenimą. Pelėdų parko užduotis yra ne tik palikti įspūdį susipažinus su šiais paukščiais, bet ir pasirūpinti, kad lankytojai išvyktų iš parko suprasdami kodėl reikia domėtis ir tyrinėti pelėdas bei kaip galime prisidėti prie jų saugojimo gamtoje. Pelėdų parko ilgalaikis tikslas yra padėti pakeisti visuomenės požiūrį į gyvūnų auginimą ir jo standartus nelaisvėje, akcentuoti žinių ir tyrinėjimų, o ne komercijos svarbą ir atskleidus pelėdų gyvenimo subtilybes skatinti domėjimąsi šiais ypatingais gyvūnais.

Nuo Vilniaus nutolęs vos 12 km. Vilniaus raj. Rudamina. Būtina registracija . Kontaktinis tel.:+370 688 00822

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.