Vokietijos skaitmeninė asociacija: itin padaugėjo kibernetinių atakų iš Rusijos ir Kinijos

Vokietijos skaitmeninių technologijų asociacija „Bitkom“ teigia, kad per pastaruosius 12 mėnesių fiksavo vis daugiau kibernetinių atakų iš Kinijos ir Rusijos.

Rusijos ir Kinijos programišiai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Rusijos ir Kinijos programišiai.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2024, 10:20 AM, atnaujinta May 13, 2024, 10:23 AM

„Per pastaruosius metus užfiksavome dvigubai daugiau atakų iš Rusijos“, – pirmadienio rytą Vokietijos visuomeninio transliuotojo ZDF laidoje sakė generalinis direktorius Bernhardas Rohlederis.

Pasak jo, taip pat 50 proc. padaugėjo nustatytų atvejų iš Kinijos. Pasak „Bitkom“ direktoriaus, 80 proc. atakas patyrusių bendrovių buvo tapę Rusijos taikiniu.

Vokietijos vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser ir Federalinio kriminalinės policijos biuro (BKA) prezidentas Holgeris Münchas pirmadienį planuoja pristatyti 2023 metų Nacionalinę kibernetinių nusikaltimų padėties ataskaitą.

Jau ne vienus metus daugėja nusikaltimų, padarytų iš užsienio arba iš nežinomos vietos, akcentabo BKA išankstiniame pranešime. Didėja ir kibernetinių nusikaltimų padaryta žala Vokietijos įmonėms.

„Vien dėl kibernetinių, t. y. skaitmeninių, atakų per metus patiriama 148 mlrd. eurų žala, – sakė „Bitkom“ vadovas. – Tai labai didelė suma.“ Už šių atakų dažnai slypi organizuotas nusikalstamumas, taip pat užsienio žvalgybos tarnybos, pridūrė jis.

„Kai kurie jų siekia pinigų“, – sakė B. Rohlederis, pridurdamas, kad kiti nusikaltėliai nori padaryti kuo didesnę žalą, pavyzdžiui, svarbiai infrastruktūrai, tokiai kaip energijos tiekimas ar ligoninės.

„Taip pat yra tokių, ypač privačių asmenų, kurie tiesiog nori pasilinksminti“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.