Kinijos reakcija: pareiškė, kad po naujų JAV sankcijų imsis „būtinų priemonių“

Pekinas ketvirtadienį pareiškė, kad imsis „būtinų priemonių“, kai Jungtinės Amerikos Valstijos paskelbė naujas sankcijas, kuriomis siekiama sužlugdyti Rusijos karinius ir pramoninius pajėgumus ir nubausti įmones Kinijoje ir kitur, padedančias Maskvai įsigyti ginklų karui Ukrainoje.

Kinija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Kinija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2024, 3:51 PM, atnaujinta May 2, 2024, 3:54 PM

Trečiadienį JAV iždo departamento paskelbtame didžiuliame pakete Vašingtonas nusitaikė į beveik 300 Rusijos, Kinijos ir kitų šalių subjektų, kaltinamų prezidento Vladimiro Putino invazijos rėmimu.

Kinija ragina JAV liautis šmeižus ir varžius Kiniją bei nustoti beatodairiškai įgyvendinti neteisėtas ir vienašales sankcijas“, – naujienų agentūrai AFP sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas.

„Kinija imsis visų būtinų priemonių, kad ryžtingai apgintų teisėtas Kinijos įmonių teises ir interesus“, – pridūrė jis.

Iždo sekretorė Janet Yellen sakė, kad jos departamentas „ne kartą perspėjo, jog įmonės susidurs su reikšmingais padariniais už teikiamą materialinę paramą Rusijos karui“, ir kad toliau imsis „veiksmų žlugdyti ir mažinti Rusijos karo pastangas“.

Kinija niekada nepasmerkė Ukrainą užpuolusios Rusijos ir yra kaltinama netiesiogiai remianti karą per strateginę partnerystę su kaimyne Maskva.

Ketvirtadienį Pekinas dar kartą tvirtino, kad „nesukūrė ir nedalyvauja“ Ukrainos krizėje bei turi teisę plėtoti „normalius“ prekybos santykius su visomis šalimis, įskaitant Rusiją. „Kinija visada ryžtingai prieštaravo, kad JAV įgyvendintų neteisėtas ir vienašales sankcijas Kinijos įmonėms ir taikytų „ilgos rankos jurisdikciją“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.