Skaudi žinia Rusijai – Ukrainoje prarado retą karinę techniką

Pranešama, kad Rusija prarado modernią ir retą „žemė-oras“ raketų sistemą „Tor-M2DT“, skirtą naudoti Arktyje, rašo „Defence Blog“.

Pranešama, kad Rusija prarado modernią ir retą „žemė-oras“ raketų sistemą „Tor-M2DT“, skirtą naudoti Arktyje.<br>Stop kadras.
Pranešama, kad Rusija prarado modernią ir retą „žemė-oras“ raketų sistemą „Tor-M2DT“, skirtą naudoti Arktyje.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2024, 8:13 PM, atnaujinta Apr 30, 2024, 8:14 PM

Internete pasirodė nauja filmuota medžiaga, kurioje matyti, kaip Ukrainos pajėgos pataikė į retą arktinį rusų oro gynybos sistemos „Tor“ variantą.

Manoma, kad „Tor-M2DT“, sumontuota ant vikšrinio transporterio „DT-30“, buvo sunaikinta Chersono srityje Pietų Ukrainoje.

„Tor-M2DT“ yra specialiai sukurta veikti Arkties sąlygoms. Rusijos teigimu, ši sistema gali veikti net esant 50 laipsnių šalčiui.

Vieną sistemą sudaro du vikšriniai moduliai: vienas skirtas įgulai apgyvendinti ir ugnies valdymui, kitas – radarui ir dviems paleidimo moduliams su 4 priešlėktuvinėmis „9M331“ arba „9M332“ tipo raketomis.

Teigiama, kad „Tor-M2DT“ gali atakuoti taikinius nuo 1 iki 12 kilometrų atstumu ir nuo 10 metrų iki 10 kilometrų aukštyje.

Rusijos gynybos ministerija pirmąsias 12 serijinės gamybos TOR-M2DT sistemų gavo 2018 m. lapkričio mėn.

Iš pradžių sukurtos strategiškai svarbiems objektams Arkties regione apsaugoti, dabar šios sistemos aktyviai naudojamos kare Ukrainoje, kur, kaip patvirtinta, Rusijos pajėgos prarado mažiausiai 6 sistemas.

Rusijos valstybinė žiniasklaida teigė, kad ši priešlėktuvinės gynybos sistema gali atremti masinius priešo oro antskrydžius, net priešui naudojant elektroninės kovos priemones, rašo „Defence Blog“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.