Jis patikino – tradicinius mūsų krašto valgius jis vaikystėje ruošdavo kartu su mama, o vėliau daug virtuvės paslapčių perprato ne vieną vasarą ir žiemą dirbdamas šefo padėjėju Italijos kalnų viešbutėlyje.
„Galiu daug ką pagaminti. Ir cepelinus, ir tortus. Mane ir brolį Petrą visko išmokė mama. Jai dažnai padėdavome ruošti pietus ar vakarienes“, – sakė grupės „16 Hz“ narys Robertas Jucevičius.
Jis mėgsta ir virtų, ir tarkuotų bulvių cepelinus, o į gaminamus su varške būtinai įdeda peletrūno – tai valgiui suteikia savito skonio.
Televizijos laidos vedėja Kristina Rimienė virtuvėje praleidžia daug laiko, o jos meniu dominuoja lietuviški patiekalai. Žinoma moteris apgailestavo, jog pastaruoju metu tapo madinga „peikti“ bulves bei duoną.
„Bulves mėgstu ypač – košę, blynus, keptas. Žodžiu, visais pavidalais. Antras labiausiai mano mėgstamas dalykas – duona. Kartais ją tiesiog pakepu ant keptuvės ir skanaujame“, – sakė pašnekovė.
Šokėjų Gintarės ir Tomo Slausgalvių namuose dominuoja miltų patiekalai, nes juos labiausiai mėgsta dukrytės.
„Esu gaminusi kugelį. Tuomet bulvių tarkavimo mašiną skolinausi iš močiutės. Vis gundausi išvirti cepelinų, bet... lengviau man pagaminti lazaniją“, – neslėpė G. Slausgalvienė.
Dainininkė Natalija Bunkė kartą yra gaminusi cepelinus ir jai juos paruošti pavyko.
„Ko nežinau, pasikonsultuoju su mama ar google“, – šypsojosi pašnekovė.
Krepšininkė Rasa Žemantauskaitė patikino – ji, kaip ir dauguma šiuolaikinių lietuvių, tradicinius krašto patiekalus valgo restorane, nes vertina ne laiką, praleistą virtuvėje, o buvimą su šeima.
„Taip ir susipažinome su savininkais. Esame čia dažni svečiai jau daugybę metų“, – patikino tituluota sportininkė.