Žymūs žmonės jau pradėjo galvoti apie patiekalus Kalėdoms

2015 m. lapkričio 17 d. 20:26
lrytas.lt
Likus vos daugiau nei mėnesiui iki Kalėdų, sostinėje įsikūrusioje Kulinarijos studijoje joms ruoštis pradėjo televizijos, radijo ir teatro žmonės – aktorė Eglė Driukaitė, atlikėjas Donatas Baumila su žmona Daine, TV laidų vedėjai Arnas Mazėtis ir Eglė Daugėlaitė-Kryževičienė su vyru Dominyku.
Daugiau nuotraukų (34)
Juos drauge su brangiais žmonėmis prie bendro vaišių stalo subūrė kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė, pristatanti savo naujausią darbą – knygą „Gero maisto dienoraštis. Žiema“.
„Visada gamindama maistą renkuosi šviežius, natūralius ir naudingus vietinius sezoninius produktus. Iš šio įpročio gimė ir mano maisto tinklaraštis, ir pirmoji knyga. Gilindama žinias apie sezoninį maistą, susidomėjau ir taip vadinama „švaria mityba“, kurią savo naujausioje knygoje vadinu „geru maistu“.
Jis labai glaudžiai susijęs su maisto sezoniškumu. Švarios mitybos šalininkai rekomenduoja valgyti kuo daugiau ir įvairesnių vietinių sezoninių vaisių, uogų, daržovių“, – sako maisto tinklaraščio „Sezoninė virtuvė“ ir kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė.
Pasak jos, mityba pagal metų laikus ir švari mityba labai paprastai suderinamos.
„Tai nereikalauja jokių drąstiškų įprasto raciono pokyčių: nereikia atsisakyti mėgstamų produktų, mėsos ir net saldumynų. Pagrindiniai šios teorijos principai pataria rinktis kuo mažiau apdorotą maistą bei atsisakyti rafinuotų produktų, tokių kaip balti miltai, baltasis cukrus, baltieji ryžiai, bei juos keisti natūralesniais“, – sako R. Ničajienė.
Vakaro svečius ji pakvietė kartu pasigaminti Kalėdų laukimui bei didžiosioms metų šventėms tinkančius patiekalus pagal knygos „Gero maisto dienoraštis. Žiema“ receptus: pikantiškus grikių miltų blynelius su silke, silkes prakandą ant burokėlių patalo, orkaitėje keptus vištienos suktinukus su spalvingomis kopūstų salotomis, o desertui – šokoladinį grikių miltų ir riešutų pyragą.
Gaminant patiekalus, jų maistingumą ir naudą sveikatai atskleidė dietistė, sveikatos mokslų Norvegijoje magistrantė Toma Eroglu. Ji peržiūrėjo kiekvieną R. Ničajienės knygai parinktą receptą, jį įvertino ir savo verdiktą pateikė knygoje.
Iš viso knygoje „Gero maisto dienoraštis. Žiema“ surašyti 91 receptas – po vieną kiekvienai žiemos dienai. Pavasario, vasaros ir rudens receptus R. Ničajienė sudės į dar tris „Gero maisto dienoraščio“ serijos knygas.
Skanios KalėdospatiekalaiŠventė
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.