Vytaras šią savaitę sulaukė svečių – iš sostinės atvyko jo žmona Laisvė, todėl jis buvo pasiruošęs kaip reikiant ją nustebinti.
„Sugalvojau, kad reikia ką nors pagaminti pietums. Kažką prabangaus. Tad užmarinavau šerniuko kumpį“, – su entuziazmu pasakojo fermos šeimininkas.
Vytaras išbandė vieną seniausių lietuvių mėsos kepimo būdų, kuris ne tik atskleidžia tradicijų gilumą, bet ir reikalauja kruopštaus pasiruošimo.
„Įkaitinsiu akmenis duobėje, įdėsiu suvyniotą kumpį, uždengsiu ir užkasiu. Turėtų per keturias valandas tas kumpis gerai iškepti“, – dalijosi jis, pasakodamas apie procesą.
Ši technika, kai mėsa kepama žemėje, akmenų ir natūralios šilumos pagalba, yra ne tik gastronominė pramoga, bet ir savotiškas grįžimas prie autentiškų kaimiškų tradicijų. Ar keturios valandos žemėje užtikrins tobulą mėsos skonį? Atsakymą sužinosite šio šeštadienio laidoje!
Be to, Vytaras leidosi į neeilinį vizitą – apsilankė savo bičiulio ir kaimyno Martyno Starkaus sodyboje. „Kai gyveni kaime, santykiai su kaimynais yra labai svarbūs“, – sakė Vytaras.
Tiesa, jis pabrėžė – kaimo bendruomenėje svarbiausia ne konkurencija, o nuoširdus džiaugsmas vienas kito pasiekimais.
Martynas buvo pasiruošęs svečią nustebinti ir pristatė jam savo „metų projektą“ – kruopščiai sukonstruotą namelį medyje. „Niekas apie tai dar nežino – tau parodysiu pirmajam“, – su entuziazmu pasakojo Martynas.
Šis statinys atspindėjo ne tik jo kūrybiškumą, bet ir atkaklumą, reikalingą įgyvendinti didesnes idėjas. Anot Vytaro, šis namelis – pats geriausias užeivių gyvenimo kaime įrodymas.
Vytaras apžiūrėjo namelį ir iš išorės, ir iš vidaus, o tai sukelė šmaikščių palyginimų. „Aš galvoju, ką man šis namelis primena? Gi aš irgi iš atliekų dariau, tik ne namelį medyje, o vištidę“, – juokdamasis sakė jis.
Tiesa, vėliau jis paaiškino, kad kaime kūryba dažnai gimsta iš paprastų dalykų. Martyno namelis medyje tapo simboliu, kaip kantrybė, kūrybiškumas ir nuoširdus džiaugsmas savo darbu gali sukurti kažką nepaprasto.
O kokie iššūkiai Vytaro laukia grįžus atgal į fermą, pamatysite jau visai netrukus.